Schimb de generații în echipa de conducere a CS Farul Constanța

Marţi, 05 Decembrie 2017
1268
Astăzi, se împlinește o săptămână de când directorul Ilie Floroiu a ieșit la pensie și a predat frâiele Clubului Sportiv Farul Constanța colegilor săi. După mai bine de 45 de ani în slujba Cetății Tomisului, fostul mare atlet a spus "stop", dorind să dedice mai mult timp familiei, în special celor doi nepoței, comorile sufletului său, Maria Teodora și Mihai Radu. În continuare, de destinele fariștilor răspunde directorul adjunct Sorin Bașturea, cel care are drept de semnătură. 


"Cel care a preluat atribuțiunile domnului Floroiu este directorul adjunct, Sorin Bașturea. Cel mai probabil la anul, Ministerul Tineretului și Sportului va numi un director interimar, poate Sorin Bașturea, poate altcineva. Apoi, când va expira interimatul, se va da concurs pentru acest post. Oricine poate aplica pentru acest post, bineînțeles îndeplinind niște criterii bine stabilite", a declarat Dumitru Mihăilescu, expert sportiv la CS Farul Constanța. 


Dumitru Mihăilescu este cel mai longeviv membru al clubului de pe litoral. Acesta împlinește, vara viitoare, 65 de ani, și se va alătura "grupului pensionarilor", așa cum îi place să spună vicecampioanei mondiale Elena Frîncu, lăsând loc "lupilor" tineri. 


Fost atlet de performanță, a fost legitimat la CS Farul timp de 16 ani, ca mai apoi să devină antrenor. A reușit să scoată campioni naționali pe bandă rulantă, în probele lungi de alergare (5.000 m, 10.000 m, maratoane, ș.a.). În anul 1995, după 16 ani de antrenorat, a devenit metodist în cadrul CS Farul. Cu trecerea timpului, funcția de metodist s-a transformat în expert sportiv, statut pe care îl deține și la această oră. În anul 2005, odată cu plecarea lui Ilie Floroiu la cârma Federației Române de Atletism, Mihăilescu a devenit director executiv la CS Farul Constanța, post pe care l-a ocupat doi ani de zile, până la revenirea lui Floroiu la clubul alb-albastru. 


Pagina a fost generata in 0.3959 secunde