Scandalul de la AJF: Două structuri incompatibile!

617
3
Scandalul de la AJF: Două structuri incompatibile! - sorin21378114366-1382518467.jpg

Articole de la același autor

E sămânță de scandal la Asociația Județeană de Fotbal Constanța. De fapt, e scandal în bună regulă, după ce președintele Comisiei Județene de Arbitri, Aurel Onița, a fost "decapitat" de conducerea AJF. 
Nu intru în detaliile sfadei, ca de obicei, fiecare parte invocă argumente peste argumente. Dacă asculți o versiune, juri că adevărul a ieșit la lumină; când asculți cealaltă opinie, îi dai acesteia dreptate. 
Cunoscând bine ambele tabere - Aurel Onița și Vasile Mihu -, pot exprima un punct de vedere (spun eu) pertinent. Și anume că aceste două structuri sunt incompatibile și chiar mă mir că "mariajul" a durat atât de mult. 
Onița este arbitru asistent FIFA, cu multe partide internaționale la activ, care a încercat să aducă un "aer european" într-o societate nepregătită pentru așa ceva. Este un tip educat, cu mult prea mult bun simț față de realitățile și mojicia fotbalului mic constănțean păstorit de boss-ul AJF, Vasile Mihu. Un fotbal mic în care legea pumnului a primat, în care violența a fost tratată cu indulgență de cei care ar fi trebuit să taie în carne vie. Un fotbal mic din care se aude că n-au lipsit "mișmașurile" și interesele locale meschine, fripturile și bidoanele de vin. În acest peisaj cât se poate de pestriț, de balcanism sadea, Onița părea parcă parașutat dintr-o altă lume. Stilul și concepțiile sale sunt - repet, din punctul meu de vedere - incompatibile cu realitatea fotbalului mic constănțean. 
Acest incident mi-a adus aminte de un alt episod, petrecut în urmă cu câțiva ani, când un alt fost mare arbitru FIFA, Marcel Lică, a candidat la șefia AJF. Omul a pierdut alegerile, pentru că reprezentanții acestui fotbal mic (la propriu) nu au dorit schimbarea, nu au dorit sau nu au putut să accepte că se poate și altfel. Au preferat tradiția, au preferat să nu deranjeze sistemul care funcționează ca uns. Cum i-am spus atunci lui Marcel Lică, îi spun și lui Aurel Onița: nu trebuie să fie supărat, oamenii aceștia se merită unii pe alții!




Comentează știrea

Popescu
23 octombrie 2013
Adevar cum vrea ziaristul

De cine vorbesti , de Lica , un cartofor si care a fost dat afara de la FRF din cauza miilor de euro pe care le percepea ? Hala! ziarist esti! .Are proces pe rol si dumneata l-ai felicitat ? Mi-e rusine . Macar sa fi obiectiv! Mi-e rusine de presa din Romania .

Popescu
23 octombrie 2013
Adevar

I-a spus sotia care l-a si parasit. Este o rusine sa-l asezi pe Onita langa acest individ. Procesul nu s-a terminat Lua bani grei cand era la CCA , cunosc bine situatia

Popescu
24 octombrie 2013
Condamnare

Lica a fost condamnat 3 ani cu suspendare , S-a dat verdictul ieri iar Penescu a primit 4 ani cu executare . Uite-l pe omul pe care il laudai. Halal!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 22 Ianuarie 2013
Stire din Politică-Administrație : Când a mințit Mazăre?
Pagina a fost generata in 0.7073 secunde