SCANDALOS! Cine vrea FALIMENTUL FARULUI? Datoriile se adună, nimeni nu plătește!

2791
9
SCANDALOS! Cine vrea FALIMENTUL FARULUI? Datoriile se adună, nimeni nu plătește! - fond-1367174804.jpg

Articole de la același autor

Clubul de fotbal FC Farul se află în pragul desființării, după ce, în luna martie a acestui an, Tribunalul Constanța a dispus începerea procedurii falimentului, urmând ca sentința să rămână definitivă și irevocabilă în luna iunie, când Curtea de Apel se va pronunța în recurs pe această speță. Singura șansă ca clubul să nu intre în faliment ar fi ca finanțatorul Farului, Giani Nedelcu, să plătească toate datoriile pe care clubul le-a acumulat sub conducerea sa.
Vezi aici TABELUL PRELIMINAR AL CREANȚELOR DEBITORULUI CLUBUL SPORTIV FC FARUL

Problemele financiare ale FC Farul au apărut imediat după preluarea clubului de către Giani Nedelcu. Pe 1 iulie 2009, acesta preia conducerea echipei de la Gheorghe Bosînceanu, angajându-se să investească între 3 și 5 milioane de euro anual în echipă. Numai că, la nici 10 luni de când a devenit finanțatorul Farului, în mai 2010, se cere în instanță deschiderea procedurii de insolvență a clubului. SC RAJA SA, societate subordonată Consiliului Județean Constanța, a depus cererea de insolvență a FC Farul pentru o datorie de 158.184 lei, suma reprezentând restanțe la servicii de apă și canalizare. De aici încolo, datoriile continuă să curgă.

Din milioanele de euro promise, Nedelcu nu investește niciun ban, ba mai mult, continuă să adune datorii. Astfel, până în ianuarie 2011, FC Farul acumulase datorii de 2.966.581 lei (aproximativ 700.000 euro), dintre care 1.101.045 lei restanțe salariale, 1.350.000 lei reprezentând creanțe bugetare la ANAF, 158.184 datorii la RAJA, 206.193 lei datorii la CET. Restul sumelor reprezintă diverse datorii către furnizori de servicii.

Potrivit unor surse din club, Giani Nedelcu a achitat o parte infimă din aceste datorii, însă penalitățile și dobânzile la creanțele deja existente sunt mult mai mari, astfel că, până în momentul de față, datoriile Farului au depășit suma de 1 milion de euro. În aceste condiții, Tribunalul Constanța a dispus pe 11 martie 2013 începerea procedurii fali-mentului, lichidator judiciar fiind desemnat Maria Căzănel. Decizia a fost atacată cu recurs, urmând ca judecătorii Curții de Apel Constanța să pronunțe o hotărâre definitivă și irevocabilă pe 3 iunie 2013. Singura soluție pentru ca instanța să nu dispună falimentul și executarea silită a clubului ar fi ca, până la data pronunțării, Giani Nedelcu să-și plătească datoriile.

Însă ne este greu să credem că se va întâmpla așa ceva, din moment ce, din milioanele de euro promise, Nedelcu nu a băgat vreodată nici măcar o para chioară în visteria clubului. Despre adevăratele intenții ale lui Giani Nedelcu și strategia acestuia de a "revitaliza" clubul, vom scrie în ediția viitoare.



Comentează știrea

Suporteri faristi
29 aprilie 2013
Hai inapoi, Bosule!

Haide, Bosule, este timpul sa repreiei fraiele Farului NOSTRU! Nu-l lasa sa se stinga, il iubesti la fel de mult ca si noi.

marian rechinul
29 aprilie 2013
farul

Il vrem pe BOsanceanu la Farul doar el merita asta.te asteptam sa ne faci fericiti!

un constantean
29 aprilie 2013
Farul si Bosanceanu

Dupa ce ai tacut omul "cu ou si cu otzet", l-ati injutar de mama de mortzi de familie .. Vretzi sa se intoarca? pai ce prost s-ar intoarce dupa ce Sorin Mihailescu si asa zisii suporteri constanteni L-au injurat in tot orasul si i-au cerut sa plece de la echipa?!?!?! PROST O FI DACA S-O MAI INTOARCE DUPA TOT CE I-ATI FACUT. LA CONSTANTA VOI ATI INGROPAT ECHIPA: GALERIA! PS: eu din cate imi amintesc.. sub patronatul lui Bosanceanu Farul a avut cea mai buna performanta a sa de la infiintzare si pana acum: participarea in finala Cupei Romaniei cu Dinamo...

constanteanul
29 aprilie 2013
da

Se stiu intentiile lui Nedelcu . Se stie si trecutul sau la alte echipe . Intrebarea e ...de ce i-a dat Bosanceanu echipa?

suporter FC Farul
29 aprilie 2013
si cum gandesti ???

Ca Viitorul e singura echipa a Constantei, o echipa construita doar pentru a da 6 puncte Stelei, o echipa construita la Ovidiu, dar care nu promoveaza deloc orasul Ovidiu, o echipa cu un numar 10 care injura si isi lasa coechipierii de la tineret sa incaseze pumnii de la adversari. Eu cred ca nu !!! O echipa care este ajutata de Mircea Sandu si Viorel Duru de la Licente pentru a nu retrograda in Liga 2, NU MERITA RESPECTUL CONSTANTEI, chiar daca la patronaj se afla Gheorghe Hagi !!! Asa cum FC Farul nu a fost ajutata de Sandu si Dragomir sa nu retrogradeze in Liga 2 nici Viitorul nu trebuia sa primeasca sprijin de la FRF si LPF cu U Cluj si Rapiid neprimind licente de Liga 1, dar traim in Romania si NU TOTI SUNTEM EGALI IN FATA LEGII !!!!

Răspuns la: Farul si Bosanceanu
Adăugat de : un constantean, 29 aprilie 2013
Dupa ce ai tacut omul "cu ou si cu otzet", l-ati injutar de mama de mortzi de familie .. Vretzi sa se intoarca? pai ce prost s-ar intoarce dupa ce...
claudiu
29 aprilie 2013
farul

la alegeri parca ...va ajutau cei din consiliu? ii sustineati pe la balcoane:))) ahahahaha ce suporteri de duzina .

Suporter
29 aprilie 2013
MITING

Asociatia Suporterilor "Farul Constanta" va multumeste tuturor celor care ati fost prezenti la miting si va anunta ca pe site-ul suporterilor faristi - www.farul.ro - gasiti un comunicat de presa legat de intentiile noastre viitoare. IUBIM DOAR FARUL!

8. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

farist
29 aprilie 2013
Nea Mihai, Cico, Cuba...

Faristi adevarati de la care multi copii au invatat ce inseamna sa fii suporter, erau vremuri cand in pauzele meciurilor Bracalone-"Dobrin" delecta tribunele, Funda era mai bun ca lacatush-scuipa tot... la obtinut penalty-uri si Fane Petcu juca doar pentru placerea tribunelor, zidurilor si copacilor plini de constanteni... Dar s-a lasat seara, o seara ne-nstelata si Faru Constanta n-o sa mai bata, iar luna nu mai este luminoasa, Faru Constanta nu mai e victorioasa... mihailescu-hcm galerie = BANI DE LA PRIMARIE

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5151 secunde