Scandal pe salariile din Sport și Tineret. "O nouă discriminare!"

314
Scandal pe salariile  din Sport și Tineret.

Articole recomandate

Sindicatul Național Sport și Tineret (SNST) susține, într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial, că Ordonanța de Urgență nr. 114/2018 este discriminatorie și mărește inechitățile salariale și anunță acțiuni de protest chiar în timpul evenimentelor din agenda aferentă președinției UE, pe care România o deține în prima parte a anului 2019.

"Ordonanța adoptată în timpul sărbătorilor cuprinde măsuri de înghețare a drepturilor noastre, în timp ce pentru alții se majorează salariile în mod real. Este o nouă discriminare a noastră față de ceilalți salariați bugetari, pe care am reclamat-o de la adoptarea legii salarizării, iar aplicarea eronată mărește și mai mult inechitățile existente. Practic, prin aplicarea OUG nr.114/2018 pentru noi, cei din Sport și Tineret, se menține discriminarea față de alte categorii de personal", se menționează în comunicat, consultat de Agerpres.

Sindicatul Național Sport și Tineret își va continua acțiunile pentru a atrage atenția guvernanților asupra nevoilor membrilor săi.

"În funcție de poziția concretă a MTS față de revendicările SNST, privind salarizarea, vom stabili calendarul acțiunilor sindicale, alături de membrii noștri din țară, calendar care ar putea avea în vedere organizarea unor forme de protest chiar în timpul evenimentelor importante înscrise în agenda aferentă președinției UE, pe care România o deține în prima parte a anului 2019", se mai arată pe site-ul citat.

Ministerul Tineretului și Sportului a anunțat, săptămâna trecută, într-un mesaj postat pe un site de socializare, că va aplica creșteri salariale începând cu 1 ianuarie 2019 pentru angajații din MTS, dar și din unitățile subordonate. Conform Ordonanței de Urgență 114/2018, de la 1 ianuarie, se va aplica o creștere salarială cu un procent de 25%, care se va calcula din diferența dintre nivelul salarial din 2018 și cel care va fi în 2022, conform grilelor prevăzute în Legea 153.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Decembrie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Marţi, 10 Iulie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Vineri, 13 Aprilie 2018
Stire din Economie : Mozaic economic
Pagina a fost generata in 1.2794 secunde