Scandal în Fed Cup! Ilie Năstase, anchetat pentru rasism de ITF

245
Scandal în Fed Cup! Ilie Năstase, anchetat pentru rasism de ITF - ilienastase1-1492855014.jpg

Articole de la același autor

Ilie Năstase are probleme cu Federația Internațională de Tenis după declarația cu conotații rasiste despre viitorul copil al americancei Serena Williams.

"Să vedem ce culoare va avea. Ciocolatiu?", a fost afirmația căpitanului-nejucător al echipei de Fed Cup a României care făcut ITF-ul să declanșeze "de urgență" o anchetă.

"ITF nu tolerează acest limbaj discriminator și agresiv sau orice comportament de acest gen. Suntem la curent cu declarația făcută de căpitanul României și am început de urgență o anchetă pentru a avea imaginea completă înainte de a lua măsurile potrivite", a transmis un purtator de cuvânt al Federației Internaționale.

Năstase riscă o amendă și o suspendare din funcția de căpitan-nejucător al echipei de Fed Cup a României.

Jurnaliștii de la BBC au dezvăluit că primul lider din istoria ATP a făcut din senin această declarație, fără să fie întrebat de jurnaliștii români.

"De altfel, jurnaliștii români prezenți la conferință nu l-au întrebat nimic în plus despre această declarație și au încercat să treacă peste ea, considerând-o o glumă", au scris britanicii, care au citat și site-ul digisport.ro.

BBC mai notează că, în timpul ceremoniei de vineri, Năstase și-a pus brațele în jurul căpitanului-nejucător al Marii Britanii, Anne Keothavong, și a întrebat-o în ce cameră stă, în fața presei.

Potrivit sursei citate, Năstase i s-a adresat la fel lui Keothavong, însărcinată cu al doilea copil, și la dineul de joi seară.

În urmă cu câteva săptămâni, Ilie Năstase sugerase că Serena Williams se dopează și nu este niciodată controlată de forul internațional.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4052 secunde