Maria Moise și Alexandru Preda, premiați la turnirul de Takeda Ryu Kobilza Ha de la Viena

Samuraii de Constanța

1832
7
La congresul și turnirul internațional de Takeda Ryu Kobilza Ha de la Viena (Austria), au participat și doi constănțeni - Maria Moise și Alexandru Preda -, care au obținut locul întâi la Jodo, locul doi la Jukempo și locul trei la Aikido.

Ca urmare a numeroaselor stagii de pregătire de la Viena, Maria Moise și Alexandru Preda au obținut licența de predare Takeda Ryu Kobilza Ha în Europa și calitatea de asistent.

Cursuri ale disciplinelor Aikido, Iaido, Jodo, Jukempo și Kendo sunt oferite de clubul Sobukan Constanța, unic reprezentant ISTB în România. Clubul a fost înființat anul trecut, chiar de Maria Moise și Alexandru Preda.

"Organizăm acțiuni de selecție, iar până în luna septembrie, antrenamentele vor avea loc la Palatul Copiilor, marțea și joia, între orele 19.00 și 21.00. Pregătirea va continua și în toamnă, fiind coordonate de Alexandru, dar nu am stabilit încă locația. Selecția începe de la copii de 6 ani, până la adulți, fără limită de vârstă. Oferim cursuri la toate cele cinci discipline: Aikido / Aikijutsu, Iaido / Iaijutsu, Jodo / Jojutsu, Jukempo și Kendo / Kenjutsu", a declarat, pentru "Cuget Liber", Maria Moise.

v v v

Astăzi, artele marțiale au pierdut dimensiunea combativă exterioară și au devenit un mod de autodisciplină a individului pentru a face față conflictelor cotidiene.

Aikido este arta adunării și unirii forțelor. Această artă marțială fără arme se învață, în zilele noastre, ca o artă de autoapărare bazată pe o strategie deosebită, dezvoltată din principiile Yin-Yang. Prin tehnici de aruncare și fixare, maestrul este capabil să se apere împotriva oricărui atac și să obțină controlul deplin asupra adversarului.

Jodo este arta de luptă cu bastonul împotriva adversarilor înarmați sau neînarmați, eficientă și diversificată datorită tehnicilor de lovire, apărare și împingere efectuate cu bastonul Jo. Face parte din paleta de discipline a școlii de arte marțiale Takeda Ryu, care avea rolul de a pregăti samuraii.

Iaido - întâmpină liniștit și cu o minte alertă momentele de pericol. Este o parte din arta mânuirii sabiei a școlii Takeda. Se învață scoateri fulgerătoare din teacă, tăieri precise și strategii.

Jukempo - flexibilitate, viteză și control suprem al corpului. Este o disciplină marțială fără arme a școlii Takeda care combină elemente ale jujitsului vechi (tehnici de proiectare și fixare) cu elemente (în special tehnici de pumn și picior) din Kempo chinezesc (metoda de luptă cu pumnii).

Kendo - scrimă japoneză, exerciții strategice de luptă care includ și Koryu (tehnici vechi) Kenjutsu. Kendo este o parte a luptei cu sabia. Pentru exerciții de bază, se folosesc săbii de lemn (bokuto). 

Comentează știrea

Bogdan Aldea - generala
5 august 2011
Bravo Alex !!!!!!!

Ma bucur ca a-ti reusit rezultatele astea, felicitari! de cand nu ne-am mai vazut se pare ca ai ajuns campion, bravo!

Marian
18 august 2011
Ce????

Arta martiala traditionala care are campionate? Pe cine prostiti voi?

Alex
19 august 2011
Takeda Ryu

Sensei Paul Dicu este antrenor de Takeda Ryu - are 3 dan de la Kobilitza deci de la ISTB.

Maria Moise
27 septembrie 2011
Competiția în TAKEDA RYU KOBILZA HA

Competiția din școala TAKEDA are un rol foarte deosebit, care adeseori nu este înțeles. Competiția este o formă de antrenament și nu este scop în sine. Astfel este considerată o parte importantă din pregătirea la nivel superior substituind realitatea în artele mațiale. Nu o poate înlocui, dar este o pregatire excelentă pentru aceasta. BUDO se limitează din păcate la niște forme impuse (KATA), care nu pot dezvolta acele capacităti fizice, psihice si mentale necesare intr-o luptă liberă. În competiție nu este in primă linie desemnarea câștigătorilor sau a perdanților, ci formarea abilităților precum soluționarea rapidă a unei situații, curaj, determinare, un ochi ager și o bună putere de reacție (Kobilza Siegfried, Handbuch der gesamten Kampfkünste, Viena 2005, p.151). Pentru mai multe informații puteți accesa: www.takedaryu.com www.takedabudo.ro

Maria Moise
27 septembrie 2011
S-a deschis noul Dojo!

Str București 19-21, Constanta (zona Casa de Cultura) Marti: Jodo, Aikido ; Joi: Jukempo Aikido ; Sambata: Kendo, Iaido. Relații la telefon: 0767657380.

Mihai
3 octombrie 2011
Intrebari

Takeda Ryu Kobiliza Ha este o scoala traditionala sau moderna? Kendo Takeda Ryu are vreo legatura cu Kendoul traditional (exista vreun acord intre organizatii)? Pe site am vazut ca aveti ca discipline - aikido/aikijutsu - din cate stiu exista o diferenta intre cele doua. Daca practicati aikido aveti recunoasterea aikikai sau vreo legatura cu ei. Despre Iaido Takeda Ryu nu am auzit nicaieri, ce scoala de iaido sau iajutsu practicati? Carei scoli de jojutsu apartineti? Exista diferenta intre jutsu si do, pana la urma se practica kenjutsu sau kendo, aikido sau aikijutsu, jodo sau jo-jutsu? sau e o chestiune de marketing? Astept cu interes raspunsul? Si deaemenea sunt intersat cum se pot preda atatea discipline la un loc si daca Takeda ryu este mma?

Marian Oprica
7 mai 2012
takeda kobiliza

Mai oameni buni, pe fata asta Maria o cunosc de cand venea la citiva anisori la sala la Dicu. La cit a muncit ea, la cite antrenamente a facut, merita sa isi deschida sala asta. Ca a facut la Dicu Paul care are un caracter infect si stie doar sa alerge pe aiurea si sa se laude asta e altceva. Dar fatuca asta nu e o impostoare. Ca ce face Kobiliza care nu prea are legaturi cu japonezii nu e credibil si se bazeaza pe confuzia dintre aikido-aikijutsu, kendo-kenjutsu, asta e iarasi altceva. Ca in artele martiale traditionale nu exista competitii, iarasi se stie. Maria, la concurs ai reguli? Ai. Ai arbitru? Ai. Porti protectii sa nu te ranesti? Da. Nu poti sa spui ca asa te pregatesti pentru o situatie reala. Chiar citeodata e periculos sa crezi ca ce faci in competitie, in ring e la fel ca in viata reala. Ca incheiere, Maria e o fata chiar de treaba,, e alegerea ei ce face iar cu timpul va intelege mai multe si poate alegerile ei vor fi mai clare.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 22 Decembrie 2010
Stire din Sport : Kendo și războinicii în negru
Marţi, 30 Noiembrie 2010
Stire din Sport : Războinica în negru
Pagina a fost generata in 0.3869 secunde