€ 4.7326
£ 5.2538
$ 4.2139

Mai multe ştiri online:
Maria Moise și Alexandru Preda, premiați la turnirul de Takeda Ryu Kobilza Ha de la Viena

Samuraii de Constanța

Ştire online publicată Vineri, 05 August 2011. Autor: Cuget Liber Online.
La congresul și turnirul internațional de Takeda Ryu Kobilza Ha de la Viena (Austria), au participat și doi constănțeni - Maria Moise și Alexandru Preda -, care au obținut locul întâi la Jodo, locul doi la Jukempo și locul trei la Aikido.

Ca urmare a numeroaselor stagii de pregătire de la Viena, Maria Moise și Alexandru Preda au obținut licența de predare Takeda Ryu Kobilza Ha în Europa și calitatea de asistent.

Cursuri ale disciplinelor Aikido, Iaido, Jodo, Jukempo și Kendo sunt oferite de clubul Sobukan Constanța, unic reprezentant ISTB în România. Clubul a fost înființat anul trecut, chiar de Maria Moise și Alexandru Preda.

„Organizăm acțiuni de selecție, iar până în luna septembrie, antrenamentele vor avea loc la Palatul Copiilor, marțea și joia, între orele 19.00 și 21.00. Pregătirea va continua și în toamnă, fiind coordonate de Alexandru, dar nu am stabilit încă locația. Selecția începe de la copii de 6 ani, până la adulți, fără limită de vârstă. Oferim cursuri la toate cele cinci discipline: Aikido / Aikijutsu, Iaido / Iaijutsu, Jodo / Jojutsu, Jukempo și Kendo / Kenjutsu”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Maria Moise.

v v v

Astăzi, artele marțiale au pierdut dimensiunea combativă exterioară și au devenit un mod de autodisciplină a individului pentru a face față conflictelor cotidiene.

Aikido este arta adunării și unirii forțelor. Această artă marțială fără arme se învață, în zilele noastre, ca o artă de autoapărare bazată pe o strategie deosebită, dezvoltată din principiile Yin-Yang. Prin tehnici de aruncare și fixare, maestrul este capabil să se apere împotriva oricărui atac și să obțină controlul deplin asupra adversarului.

Jodo este arta de luptă cu bastonul împotriva adversarilor înarmați sau neînarmați, eficientă și diversificată datorită tehnicilor de lovire, apărare și împingere efectuate cu bastonul Jo. Face parte din paleta de discipline a școlii de arte marțiale Takeda Ryu, care avea rolul de a pregăti samuraii.

Iaido - întâmpină liniștit și cu o minte alertă momentele de pericol. Este o parte din arta mânuirii sabiei a școlii Takeda. Se învață scoateri fulgerătoare din teacă, tăieri precise și strategii.

Jukempo - flexibilitate, viteză și control suprem al corpului. Este o disciplină marțială fără arme a școlii Takeda care combină elemente ale jujitsului vechi (tehnici de proiectare și fixare) cu elemente (în special tehnici de pumn și picior) din Kempo chinezesc (metoda de luptă cu pumnii).

Kendo - scrimă japoneză, exerciții strategice de luptă care includ și Koryu (tehnici vechi) Kenjutsu. Kendo este o parte a luptei cu sabia. Pentru exerciții de bază, se folosesc săbii de lemn (bokuto). 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7893 secunde