Salvați de Ianis Hagi! FC Viitorul rămâne în "zona euro"

325

Articole de la același autor

Etapa a 9-a a play-off-ului Ligii I la fotbal a fost una favorabilă campioanei FC Viitorul, care s-a impus, pe teren propriu, în fața celor de la CSM Poli Iași, scor 1-0 (0-0). 


Ultimul joc din acest sezon pe care constănțenii îl disputau în fața propriilor suporteri a început tensionat, oaspeții rămânând în inferioritate numerică încă din min. 9, după ce Mihăescu a văzut direct cartonașul roșu după un fault dur asupra lui Ianis Hagi.
 
Având doar varianta victoriei, pentru a rămâne în "cărțile" calificării în cupele europene, constănțenii și-au creat multe ocazii de gol, însă mingea a refuzat să intre în poartă în prima repriză. Gavra (min. 20 - șut din careu deviat de portar în bară) și Voduț (min. 33 - reluare cu capul pe lângă poartă din 6 m) au avut cele mai bune situații de a înscrie, dar golul a venit până la urmă, în min. 84, când mingea șutată de Ianis Hagi, de la 20 m, a fost deviată de un fundaș advers, fiind apoi scăpată de portar. 


Așadar, FC Viitorul a obținut prima victorie după un eșec și trei remize consecutive și se menține în "zona euro". În etapa a 10-a, ultima din această fază a Ligii 1, campioana va întâlni, în deplasare, la 20 mai, de la ora 20.45, pe CFR Cluj. 


FC Viitorul (manager tehnic Gheorghe Hagi): Buzbuchi, Lima (min. 62, Ciobanu), Hodorogea (min. 80, Dumitrescu), De Nooijer, Ganea, Cicâldâu, Mladen, Vînă, Gavra (min. 80, Casap), Voduț, I. Hagi. 


Înaintea meciului, la ieșirea echipelor pe teren, jucătorii Viitorului au afișat un banner umanitar, în sprijinul unei fetițe în vârstă de doar 4 ani, diagnosticată cu amiotrofie spinală musculară de tip 3. 


Eliminat în debutul partidei pentru acel fault grosolan, Mihăescu a dat dovadă cu adevărat de fair-play. La finalul meciului, a așteptat ca jucătorii Viitorului să sărbătorească succesul, iar apoi a solicitat să meargă până la vestiarul formației constănțene, unde și-a cerut scuze pentru faultul comis și s-a interesat de starea lui Ianis Hagi. 


Partida cu CSM Poli Iași a fost una specială pentru Cristian Ganea, care a disputat ultimul său meci în tricoul negru-albastru în fața propriilor suporteri. După trei sezoane petrecute la FC Viitorul, în care a reușit să câștige și titlul național, disputând 103 meciuri în toate competițiile pentru formația constănțeană, Ganea și-a luat la revedere de la suporterii alături de care a cunoscut cele mai frumoase momente din cariera de jucător. 


Conducerea clubului constănțean i-a oferit acestuia, la începutul meciului, un coș cu flori și un tricou personalizat, care să îi aducă aminte de toate momentele speciale petrecute la Viitorul. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1661 secunde