Salbă de medalii pentru tenisul de masă constănțean, la Cupa României

587
Salbă de medalii pentru tenisul de masă constănțean, la Cupa României - salba1485697401-1485726303.jpg

Articole de la același autor

În perioada 27-29 ianuarie, la Bistrița, a avut loc  Cupa României la tenis de masă, destinat juniorilor l și ll, ocazie perfectă pentru cei mai talentați tineri jucători din România de a-și etala calitățile.


Așa cum ne-a obișnuit de-a lungul anilor, tenisul de masă constănțean rămâne un izvor nesecat de talente. Iar totul se datorează unei armate de antrenori pasionați (Viorel Filimon, Elena Sebe, Stelian Hașoti, Anamaria Sebe, Iulia Caragea, Andreea Filip ș.a.), având ca scop unic și comun - performanța. 


La junioare l (16-18 ani), trofeul a fost câștigat de Tania Plăian (CSM Bistrița), după ce a dispus în ultimul act de constănțeanca Mihaela Plăeașu (LPS Constanța). Ultima treaptă a podiumului a fost împărțită de alte două jucătoare de la malul mării, Andreea Postudor (LPS Constanța) și Denisa Urîtu (CS Farul Constanța).


În competiția băieților, Paul Mladin (LPS Constanța) a cedat finala în fața lui Rareș Sipoș și a trebuit să se mulțumească cu locul secund.


Rezultate excelente au fost obținute și în turneul juniorilor de nivel ll (13-15 ani). Nicio surpriză pe tabloul fetelor, acolo unde Elena Zaharia (CS Farul) și-a adjudecat trofeul fără prea mari probleme. Jucătoarea de 12 ani este considerată marea speranță a tenisului de masă românesc, fiind considerată una dintre cele mai valoroase cadete din lume. Elena a învins-o în finală pe colega sa de club, Denisa Urîtu. Și ca totul să fie perfect, pe podium, alături de cele două sportive, a urcat și Camelia Mitrofan, legitimată tot la CS Farul Constanța.


În concursul băieților, Emir Culpedin (CS Farul Constanța) a terminat pe locul doi, după ce a fost învins în finală de Dragoș Bujor (Steaua București).


Tot în această perioadă, în India, a avut loc o nouă etapă din circuitul ITTF World Junior. Competiția a fost dominată, cum era de așteptat, de jucătorii asiatici, singurii "intruș" fiind Andreea Dragoman și Alexandru Manole, ambii fiind învinși în semifinale.


Andreea Dragoman a pierdut cu 0-4 (7-11, 11-13, 11-13, 11-13), în fața jucă-toarei din Hong Kong, Wai Yam Minnie Soo, cea care avea să și cucerească trofeul. Alexandru Manole a pierdut cu 2-4 (14-16, 11-8, 13-11, 4-11, 10-12, 7-11), disputa cu Chi-Chien Lai (Taipei).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.81 secunde