Salbă de medalii pentru atleţii tricolori, la Campionatele Balcanice

224
Salbă de medalii pentru atleţii tricolori, la Campionatele Balcanice - salba-1600614165.jpg

Articole de la același autor

România şi-a trecut în palmares nu mai puţin de 13 medalii - trei de aur, şase de argint şi patru de bronz -, sâmbătă, în prima zi a Campionatelor Balcanice de atletism în aer liber pentru seniori, care au loc pe Cluj Arena.

Medaliile de aur ale României au fost obţinute de Rareş Toader la aruncarea greutăţii, Claudia Bobocea la 800 m şi ştafeta feminină de 4x100 m.

Roxana Rotaru la 3.000 m, Andreea Iuliana Lungu la disc, Mihai Cristian Pîslaru la 400 m, Elena Adelina Panaet la 3.000 m obstacole, Nicolae Soare la 5.000 m şi Florentina Iuşco la triplusalt au adus medaliile de argint, iar „tricolorii de bronz” sunt Sanda Belgyan la 400 m garduri, Ioana Plăvan la aruncarea suliţei, Andreea Marina Baboi la 100 m şi ştafeta masculină de 4x100 m.

Semn al importanţei competiţiei, lordul Sebastian Coe, preşedintele World Athletics, şi Dobromir Karamarinov, preşedintele Federaţiei Bulgare de Atletism, al Asociaţiei Balcanice de Atletism şi preşedinte interimar al European Athletics, sunt prezenţi la reuniunea atletică de la Cluj.

XXX

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a subliniat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, importanţa faptului că România organizează un eveniment atletic de anvergură după perioada de pandemie.

„Mă bucur nespus că putem continua tradiţia atletismului românesc. Avem oaspeţi de onoare din străinătate, iar acest lucru certifică faptul că putem să organizăm evenimente importante de atletism. Sper ca, în cel mai scurt timp, să avem spectatori din nou în tribune, pentru a-i încuraja pe aceşti campioni. Suntem alături de Federaţia Română de Atletism şi ne angajăm ferm în a organiza aici Campionatul European pe echipe, liga 1, în 2021, şi Campionatul European de juniori 1, în 2023”, a declarat ministrul Ionuţ Stroe, citat de Agerpres.

La startul ediţiei cu număr 73 a competiţiei de la Cluj, s-au aliniat aproximativ 300 de sportivi reprezentând 12 naţiuni, România fiind prezentă cu o delegaţie formată din 64 de sportivi, informează Federaţia Română de Atletism. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4263 secunde