Şahiştii juniori îşi dau întâlnire la Campionatele Naţionale de la Mamaia

261
Şahiştii juniori îşi dau întâlnire la Campionatele Naţionale de la Mamaia - sahistii-1613488841.jpg

Articole de la același autor

Ediția 2021 a Campionatelor Naţionale individuale pentru juniori (grupele 14, 16, 18, 20 ani) la şah clasic, șah rapid, blitz şi dezlegări va fi găzduită de Hotelul Ramada din staţiunea Mamaia. Competiţiile se vor desfăşura în perioada 6 - 15 aprilie, sub atenta supraveghere a Elenei Cristian, organizator internaţional.

„În vederea organizării competițiilor naționale în contextul pandemiei Covid-19, Federaţia Română de Șah consideră prioritară sănătatea sportivilor și a tuturor participanţilor la aceste competiții - arbitri, organizatori, însoțitori -, cu aplicarea măsurilor legale în vigoare și a regulilor proprii anti-Covid-19.

Șahiștii constănțeni care nu doresc să se cazeze se vor prezenta la fiecare două zile cu un test nou pentru diagnosticul Covid-19 (test rapid antigen sau real-time PCR) cu rezultat negativ, certificat de către un cadru medical/clinică de specialitate (în prima zi de concurs, asemenea tuturor participanților, apoi în zilele 3-5-7 de concurs).

Această măsură de testare este conformă cu recomandarea conducerii Ministerului Tineretului şi Sportului privitoare la Campionatele Naționale individuale de șah din lunile aprilie și mai”, au transmis reprezentanţii Federaţiei Române de Şah.

XXX

Turneul Candidaţilor, care a fost întrerupt în urmă cu un an, din cauza pandemiei Covid-19, se va relua pe 19 aprilie, la Ekaterinburg (Rusia), a anunţat preşedintele Federaţiei Internaţionale de Şah, Arkadi Dvorkovici.

Acest turneu, care va stabili adversarul norvegianului Magnus Carlsen în viitorul meci pentru titlul de campion mondial, a fost suspendat pe 25 martie 2020, după runda a şaptea, în momentul în care la conducere se aflau rusul Ian Nepomniaşci şi francezul Maxime Vachier-Lagrave, urmaţi de rusul Aleksandr Grisciuk, olandezul Anish Giri, chinezul Hao Wang, americanul Fabiano Caruana, rusul Kiril Alekseenko şi chinezul Liren Ding.

Ultima zi a Turneului Candidaţilor va avea loc pe 28 aprilie, iar dacă va fi necesar, în aceeaşi zi va avea loc şi meciul de departajare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4978 secunde