Şah / Bogdan Deac, neînvins în cel mai puternic „turneu elvețian” din istorie - 2021 FIDE Grand Swiss

107
Şah / Bogdan Deac, neînvins în cel mai puternic „turneu elvețian” din istorie - 2021 FIDE Grand Swiss - 1-1636466239.jpg

Articole de la același autor

Tânărul şahist român Bogdan Deac a terminat neînvins cel mai puternic „turneu elvețian” din istorie - 2021 FIDE Grand Swiss. 107 mari maeștri au luat startul în cadrul unui turneu care și-a propus să facă istorie, atingând cel mai mare rating mediu al participanților de până acum. Marile mize? Un fond de premiere generos de 425.000 dolari (70.000 dolari locul I) și două „bilete” pentru viitorul Turneu al Candidaților (8 jucători care luptă pentru șansa de a deveni challengeri la titlul mondial), informează Federaţia Română de Şah.

Deși era cotat al 50-lea la startul întrecerii, rezultatul final al lui Bogdan Deac e excelent. La capătul a 11 runde intense, tânărul mare maestru român a terminat competiția neînvins, bifând trei victorii (două împotriva unor jucători din top 40 mondial) și opt remize (exclusiv cu mari maeștri, majoritatea de super clasă), pentru o clasare finală pe locul 15, la egalitate cu locul patru.

În urma acestei noi performanțe remarcabile, Bogdan Deac a ajuns în top 75 mondial și, la 20 de ani, viitorul șahului românesc i se arată a fi tot mai frumos.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Şah 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8102 secunde