Stagiul național de Aikido și Campionatul Național de Aikido Katana, la Eforie Nord

Sabia tradițională japoneză sticlește pe litoral

759

Articole de la același autor

Primăria orașului Eforie și Clubul Sportiv Aikido din localitate organizează, în perioada 15 - 17 mai 2009, Stagiul național de Aikido și Campionatul Național de Aikido Katana.

Stagiul național reprezintă cea mai înaltă formă de pregătire sportivă și este dedicat atât instructorilor, cât și practicanților de aikido. La eveniment, și-au anunțat participarea peste 120 de instructori și practicanți.
"Susținem permanent activitățile sportive din Eforie, pentru că tinerii, și nu numai, trebuie să aibă o alternativă pentru petrecerea timpului liber în mod sănătos. De asemenea, este o oportunitate de a promova orașul nostru, pentru că avem o serie de manifestări culturale și sportive care tind să devină tradiționale", a declarat primarul Ion Ovidiu Brăiloiu.
Campionatul Național de Aikido Katana este o formă de demonstrare a măiestriei practicanților și instructorilor, prin mânuirea sabiei tradiționale japoneze - katana. La cele două manifestări, vor participa atât copii, cât și seniori, astfel că spectatorii vor putea urmări un spectacol de adevărată artă sportivă.
Stagiul național se va derula în sala de sport din Eforie Nord, vineri, de la ora 19.00, sâmbătă și duminică, începând cu ora 10.00. Campionatul Național de Aikido Katana va avea loc sâmbătă, în aceeași sală, între orele 12.00 și 16.00, intrarea spectatorilor fiind liberă.
"Colaborarea cu Primăria Eforie este una importantă și sunt convins că vom beneficia și pe viitor de sprijin. Aikido este singura artă marțială non-agresivă și suntem încântați că are o priză din ce în ce mai mare, în special în rândul copiilor și tinerilor", a declarat președintele CS Aikido Eforie, Ion State.
Stagiul va fi condus de către maestrul Dan Corneliu Ionescu - 8 Dan Aikido, președinte al Federației Române și al Confederației Europene de Aikido.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7225 secunde