Să fie cu noroc şi… medalie! România trimite 10 atleţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo

690
Să fie cu noroc şi… medalie! România trimite 10 atleţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo - safie2-1625239971.jpg

Articole de la același autor

România va fi reprezentată în probele de atletism de la Jocurile Olimpice de la Tokyo de zece sportivi, conform listei date publicităţii vineri, 2 iulie, de Federaţia Română de Atletism. Marea competiţie din Japonia va avea loc în perioada 23 iulie - 8 august, iar tricolorii speră la medalii.

Federaţia Română de Atletism (FRA) va trimite una dintre cele mai valoroase delegaţii de sportivi în echipa ce va reprezenta ţara noastră la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„După ani de muncă şi antrenamente intense, la cea mai importantă competiţie sportivă a lumii, România va avea 10 atleţi”, anunţă reprezentanţii FRA.

Cei zece sportivi - şase la feminin şi patru la masculin - sunt: Florentina Costina Iuşco (săritura în lungime), Alina Rotaru-Kottmann (săritura în lungime), Claudia Mihaela Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Bianca Florentina Ghelber (aruncarea ciocanului), Andrea Miklos (400 m), Alin Alexandru Firfirică (aruncarea discului), Andrei Rareş Toader (aruncarea greutăţii), Marius Cocioran (50 km marş) şi Alexandru Mihăiţă Novac (aruncarea suliţei).

Fostă masterandă a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport (FEFS) din cadrul Universităţii „Ovidius” Constanţa, Alina Rotaru-Kottmann (28 de ani) se află la a doua participare la Jocurile Olimpice după cele din 2016, la săritura în lungime, reuşind baremul de accedere la Tokyo în vara lui 2019, an în care a stabilit şi cea mai bună performanţă personală, cu 6,91 metri, la concursul de la Hanauerland-Spiele de la Freistett (Germania).

Alina Rotaru-Kottmann se antrenează în Germania, cu Mihai Corucle şi este legitimată la CSA Steaua Bucureşti.

XXX

Una dintre cele mai vechi competiţii atletice continentale, Campionatele Internaţionale ale României „Iolanda Balaş Soter”, ajunge, în acest an, la ediţia cu numărul 66. Întrecerea organizată de către Federaţia Română de Atletism se va desfăşura pe Cluj Arena, sâmbătă, 3 iulie, şi duminică, 4 iulie. Cupa României va avea loc concomitent cu Campionatele Internaţionale.

De asemenea, cu ocazia Internaţionalelor României, se organizează şi Memorialele „Maria Cioncan” - 1.500 m feminin, „Ioan Soter” - înălțime masculin, Iolanda Balaş Soter - înălțime feminin, „Lia Manoliu” - disc feminin.

Concursul debutează, sâmbătă, de la ora 17.00, cu proba de aruncarea ciocanului (masculin), iar spectacolul atletic al primei zile se va încheia cu proba de aruncare a discului (masculin).

Duminică, de la ora 17.00, se va disputa proba de săritură cu prăjina (masculin), pentru ca ultima probă din concurs, 4x400 m (masculin), să înceapă la ora 20.35. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7161 secunde