S-a schimbat ora de start a meciului România-Belgia!

Marţi, 26 Ianuarie 2021
162
Naționala de rugby a României va întâlni, duminică, 7 februarie, pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, în meciul restanță din ediția 2020 a Rugby Europe Championship, Belgia.

Programată inițial pentru ora 15:30, partida a fost devansată, urmând să înceapă la ora 11:15, (în direct la TVR 1) din cauza condițiilor de intrare și ședere pe teritoriul României a cetățenilor străini, respectiv a delegației Belgiei.

Stejarii se află de o săptămână în cantonament la București pentru a pregăti acest meci, urmând să se deplaseze la Craiova, vineri, 5 februarie. România va juca în premieră la Craiova, iar întâlnirea va avea loc fără spectatori, fiind organizată respectându-se toate normele sanitare în vigoare. În aceeași zi, se vor mai disputa partidele Georgia – Rusia la Tbilisi, de la ora 13:00 (ora României) și Spania – Portugalia la Madrid, de la ora 13:45 (ora României).

Ultima etapă a Rugby Europe Championship, programată pentru data de 14 martie 2020, a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus. Meciurile restante au fost reprogramate pentru data de 1 noiembrie 2020, după care au fost amânate încă o dată, tot din cauza situației sanitare.

După disputarea acestor partide restante va debuta ediția 2021 a Rugby Europe Championship, ediție care marchează debutul campaniei de calificare la Cupa Mondială din Franța 2023 pentru zona europeană. Primele două clasate în ierarhia cumulată a competiției 2021 – 2022 se vor califica direct la Cupa Mondială, în timp ce ocupanta locului 3 va merge la turneul final de recalificare. Programul exact al ediției din anul acesta va fi anunțat după disputarea restanțelor din ediția 2020.Pagina a fost generata in 0.2054 secunde