Stațiunea Mamaia, din nou pe harta mondială a maratoanelor

S-a dat startul înscrierilor pentru Maratonul Nisipului 2020

Joi, 17 Octombrie 2019, 22:49
255
Începând cu luna octombrie 2019, Asociația Sportivă SanaSport a dat startul înscrierilor la Maratonul Nisipului, ediția a VII-a, eveniment care va avea loc în zilele de 28 și 29 martie 2020, pe plaja din stațiunea Mamaia. 


Competiția sportivă, organizată în parteneriat cu Primăria Constanța, Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral și Radio Constanța, se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță. 


Participanții au posibilitatea de a opta pentru mai multe curse, precum tradiționalele probe de maraton individual pe distanța de 42,195 km, semi-maraton individual 21 km, cursa individuală de 10 km și cursa populară, de 5 km. Și la această ediție, vor avea loc curse non-competitive: "Campionii Școlii", cursa prin care se urmărește sprijinirea și dezvoltarea sportului școlar, și "Family Run", care dorește să promoveze sportul în familie și să susțină proiecte sociale locale derulate de către Asociația "Dăruiește Aripi". 


"Ne bucură faptul că, în șapte ediții, am reușit, la Constanța, să punem bazele unui eveniment sportiv internațional de mare atractivitate, atât pe plan intern, cât și internațional. Acest lucru vine să confirme că ne aflăm pe un trend ascendent, românii fiind din ce în ce mai atrași de sport si interesați de îmbunătățirea stării de sănătate, ceea ce concordă cu misiunea Asociației Sanasport. Ajuns acum la a șaptea ediție, Maratonul Nisipului 2020 își propune să promoveze șapte valori, pe care le-am descoperit și însușit de-a lungul acestei călătorii: Sportivitate, Respect, Sănătate, Comunitate, Integritate, Încredere, Echilibru, valori care sperăm că sunt comune fiecărui alergător și pe care dorim să le transmitem generației următoare. 


O componentă importantă pentru noi o reprezintă sportul școlar, unde încercăm, prin intermediul cursei pentru copii «Campionii Școlii», să formăm o nouă generație de sportivi și de alergători, viitorii participanți ai Maratonului Nisipului. Este o bucurie pentru noi toți că am reușit să transformăm stațiunea Mamaia într-un punct de atracție inedit pe harta maratoanelor lumii", a declarat Daniel Antonaru, președintele Asociației Sportive SanaSport, organizatorul evenimentului. 


XXX 
Evenimentul internațional "Maratonul Nisipului", fiind una dintre primele competiții sportive de anduranță din Europa care se desfășoară integral pe nisip, este și un mijloc inedit de promovare a sportului de masă și a litoralul românesc la nivel internațional, adunând la start peste 1.800 participanți din peste 20 țări. 


Cei interesați se pot înscrie pe website-ul evenimentului, www.maratonulnisipului.ro. 


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1578 secunde