S-a aflat adversara Simonei Halep din turul al doilea de la "Rogers Cup"

268
S-a aflat adversara Simonei Halep din turul al doilea de la

Articole de la același autor

Simona Halep se află în Canada, la Toronto, acolo unde astăzi va juca în turul al doilea la "Rogers Cup", turneu pe care anul trecut l-a câștigat. Tenismena constănțeană va da piept cu americanca Jennifer Brady, jucătoare aflată pe locul 76 WTA. Cele două sportive nu s-au mai întâlnit niciodată până în prezent, astfel că Jennifer Brady ar putea să reprezinte o enigmă pentru Simona. 


Jucătoarea născută la malul mării pornește ca favorită clară înaintea acestei confruntări. Simona a câștigat cel de-al treilea turneu de Grand Slam al anului, Wimbledon, iar trecerea de la iarbă la suprafața dură nu este chiar atât de dificilă. Pe ambele suprafețe, mingea sare la fel de rapid, astfel că pentru Simona poate reprezenta un avantaj faptul că a jucat mai multe meciuri la All England Club.


Jennifer Brady se află și ea într-o formă bună. A învins-o în primul tur la Toronto pe franțuzoaica Kristina Mladenovic, iar înainte de această reușită s-a impus în fața unor jucătoare consacrate, ca Monica Puig, Lesia Tsurenko sau Shuai Zhang.
Înainte de debutul la "Rogers Cup", Simona Halep a fost premiată cu titlul de "jucătoarea lunii iulie". Constănțeanca este urmată în acest clasament de americanca Serena Williams și letona Anastasija Sevastova. În ceea ce privește lunile precedente în circuitul WTA, favoritele au fost japoneza Naomi Osaka în ianuarie, elvețianca Belinda Bencic în februarie, australianca Ashleigh Barty în martie și iunie, cehoaica Petra Kvitova în aprilie și olandeza Kiki Bertens în mai. 
Simona Halep trebuie să rămână concentrată la maxim pe tot parcursul turneului WTA de la Toronto. Anul trecut Halep a cucerit marele trofeu după ce a învins-o în finală pe americanca Sloane Stephens și astfel, orice alt rezultat înafară de un triumf categoric în Canada, o poate face să cadă câteva locuri în clasamentul mondial. Chiar dacă se va concentra strict pe turneul de simplu, Simona Halep a ales să joace și pe tabloul de dublu. Constănțeanca va face pereche cu adolescenta canadiană Leylah Annie Fernandez, o puștoaică în vârstă de 16 ani. 


"Am întrebat directorul de turneu dacă are pe cineva la dublu. Eu nu am găsit. Am întrebat câteva românce, dar au fost deja cu alte jucătoare. Așa mi-a fost recomandată această tinerică. Sper să jucăm bine și să câștigăm câteva meciuri. Mă bucur că joc cu ea, pentru că este micuță și are nevoie de experiență" , a declarant campioana de la Wimbledon.
De notat este și faptul că Leylah Annie Fernandez, jucătoare de mână stângă, este un nume care e așteptat să "explodeze" în tenisul mondial. În 2019, reprezentanta gazdelor Rogers Cup a câștigat Roland Garros și a ajuns și în finala de la Australian Open, la junioare.


În ultimii ani, în afară de Serena Williams, campioanele de la Wimbledon nu au mers prea departe în turneu la "Rogers Cup". Marion Bartoli a ajuns în turul 3 (2013), Petra Kvitova a imitat-o în 2014. Garbine Muguruza a atins sferturile în 2017, iar Angelique Kerber nu a trecut de turul 2 (2018).


Acest lucru nu trebuie să o îngrijoreze pe Simona. Este bine cunoscută forța mentală a sportivei noastre, atunci când se concentrează și dă totul pe teren pentru a obține victoria.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4477 secunde