Rusia, exclusă de la Jocurile Paralimpice

96
Rusia, exclusă de la Jocurile Paralimpice - rusia-1517243989.jpg

Articole de la același autor

Rusia a fost exclusă de la Jocurile Paralimpice de la PyeongChang din cauza amplului scandal de dopaj din Rusia, a anunțat, luni, Comitetul Internațional Paralimpic, care a precizat totuși că anumiți sportivi vor putea concura sub drapel neutru, informează AFP.

"Comitetul Internațional Paralimpic a anunțat, luni 29 ianuarie, că menține suspendarea (datând din 2016) Comitetului Paralimpic Rus (CPR). Totodată, sportivi paralimpici vor fi eligibili pentru o participare în stricte condiții la cinci sporturi în calitate de sportivi paralimpici neutri", a mai transmis instanța paralimpică internațională într-un comunicat.

Scandalul de dopaj legat de Jocurile Olimpice de la Soci, din anul 2014, declanșat de dezvăluirile făcute de Rodcenkov, face parte dintr-o afacere mai mare de dopaj, care a condus la suspendarea Agenției antidoping ruse (RUSADA), a Federației ruse de atletism și a Comitetului paralimpic din această țară.

Rusia a fost suspendată de la Jocurile Olimpice de iarnă 2018 de către Comitetul Internațional Olimpic (CIO) pentru dopaj instituționalizat, dar unii dintre sportivii săi vor fi autorizați să participe la competiția organizată la PyeongChang (Coreea de Sud) sub drapelul olimpic și în condiții stricte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9728 secunde