€ 4.726
£ 5.3065
$ 4.2193

Mai multe ştiri online:

Rugby-ul preia modelul din fotbal: apare Liga Națiunilor

Ştire online publicată Joi, 27 Septembrie 2018. Autor: Mihai CHELEȘ
World Rugby, federația internațională a sportului cu balonul oval, dorește să transforme „ferestrele” rezervate meciurilor-test internaționale de vară și de toamnă într-o Ligă a Națiunilor, după modelul celei din fotbal, scrie presa franceză.

Inițiatorul acestui proiect este argentinianul Agustin Pichot, vicepreședintele World Rugby, care ar dori ca prima ediție a noii competiții să aibă loc în noiembrie 2020, conform site-ului Rugbyrama.fr.

Oficialul sud-american a discutat propunerea sa cu conducătorii celor mai puternice federații naționale, între care cei ai Noii Zeelande și Franței, ideea lui Pichot fiind primită cu entuziasm.

La viitoarea Ligă a Națiunilor ar urma să participe cele mai bune 12 echipe din cele două emisfere, conform clasamentului World Rugby, cu un sistem de promovare/retrogradare. Selecționatele respective vor fi repartizate în patru grupe de câte trei echipe, câștigătoarele grupelor urmând să se califice în semifinale.

Meciurile se vor disputa alternativ în cele două emisfere, iar prima ediție ar urma să aibă loc în diferite țări din emisfera nordică, în 2020. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8111 secunde