Românii și-au aflat adversarii din primele tururi, de la Jocurile Olimpice

575
Românii și-au aflat adversarii din primele tururi, de la Jocurile Olimpice - tricolorii-1470417023.jpg

Articole de la același autor

Perechea formată din tenismenii români Horia Tecău și Florin Mergea va juca împotriva cuplului argentinian Federico Delbonis/Guilermo Duran, în primul tur al probei masculine de dublu din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Dacă vor trece de argentinieni, Tecău și Mergea, favoriții nr. 5, vor juca în compania învingătorilor dintre mexicanii Santiago Gonzalez/Miguel-Angel Reyes-Varela și bri-tanicii Colin Fleming/Dominic Inglot. 


Pe tabloul de simplu, Irina-Camelia Begu (31 WTA) va juca în turul inaugural împotriva niponei Nao Hibino (84 WTA), pe care tocmai a învins-o, mier-curi, în sferturile de finală de la Flo-rianopolis, cu 6-2, 6-4. Ar fi o misiune dificilă pentru Begu în turul următor, unde ar da piept cu Garbine Muguruza (Spania, 4 WTA) sau Jelena Jankovic (Serbia, 30 WTA). 


Monica Niculescu (56 WTA) o va avea adversară pe Veronica Cepede Royg (124 WTA), din Paraguay. 


La dublu feminin, Andreea Mitu și Raluca Olaru vor debuta contra un-guroaicelor Timea Babos/Reka-Luca Jani, în timp ce Begu și Niculesuc vor avea ca adversare favoritele numărul trei, taiwanezele Hao-Ching Chan și Yung-Jan Chan. 


Competițiile de tenis vor avea loc, în perioada 6-14 august, la Centrul Olimpic de Tenis din Parcul Olimpic Barra.




Și cei patru judokani români prezenți în Brazilia și-au aflat oponenții din primele tururi. Monica Ungureanu (48 kg) va lupta cu belgianca Charline van Snick, campioană europeană en-titre, Daniel Natea (+100 kg) va lupta cu thailandezul Kunathip Yea-On, medaliat cu aur la Jocurile Asiei de Sud-Est din 2015, vicecampioana olimpică de la Londra 2012 Corina Căprioriu (57 kg) o va întâlni pe Yadinys Amaris (Columbia), iar speranța delegației României la medalie, Andreea Chițu (52 kg), va intra direct în optimi contra învingătoarei dintre Laura Gomez (Spania) și Gulbadam Baba-muratova (Turkmenistan). 




Singurul pugilist român prezent la Rio, Mihai Nistor, va lupta cu iordanianul Hussein Iashaish în optimile de finală ale categoriei +91 kg, pe 13 august. Dacă va învinge în optimi, campionul mondial AIBA Pro Boxig are posi-bilitatea de a se lupta cu principalul favorit la medalia de aur, Tony Victor James Yoka (Franța) sau învingătorul luptei dintre Erik Pfeifer (Germania) și Laurent Clayton Jr. (Insulele Vir-
gine). 
Mihai CHELEȘ


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0574 secunde