Selecționerul naționalei de handbal masculin, Aihan Omer:

"România nu se va face de râs la Mondiale!"

512
Naționala de handbal masculin a României a aterizat cu bine, ieri, la Osijek. Tricolorii revin în elita sportului pe semicerc și vor încerca să facă o figură cât mai frumoasă la Campionatul Mondial din Croația.

Marile valori ale handbalului masculin își dau întâlnire, între 16 ianuarie și 1 februarie, la Campionatul Mondial. După o absență de 14 ani de la un turneu final, reprezentativa României este prezentă la "balul" vedetelor, iar selecționerul Aihan Omer este convins că echipa sa nu se va face de râs.
"Sunt pentru prima dată în postura de a conduce echipa națională la Campionatul Mondial. Este o mare onoare pentru mine. Vă promit că naționala nu se va face de râs, vom face un turneu final foarte bun. Pentru noi, importantă a fost calificarea, dar vom face tot ceea ce ne va sta în puteri pentru a accede în grupele principale", a declarat tehnicianul constănțean.
La Mondiale, "Turcul" mizează pe 17 jucători, dintre care șase sunt legitimați la HCM Constanța: portarii Ionuț Stănescu, Mihai Popescu, extremele Laurențiu Toma, George Buricea, Mihai Timofte și interul Florin Nicolae. Banderola de căpitan va fi purtată de Sandu Iacob, în timp ce rezervă va fi Ionuț Georgescu.
Programul trupei lui Aihan Omer în Grupa A preliminară este următorul: Franța - România (sâmbătă, 17 ianuarie, de la ora 21.30), România - Ungaria (duminică, 18 ianuarie, 18.00), România - Argentina (luni, 19 ianuarie, 16.30), Australia - România (miercuri, 21 ianuarie, 16.00), Slovacia - România (joi, 22 ianuarie, 18.00). Toate partidele vor fi transmise în direct de TVR 2.
Ocupante primelor trei poziții vor accede în grupele principale. Apoi, din cele două grupe principale, ocupantele locurilor 1 și 2 se vor califica în semifinale, urmând a juca încrucișat. Echipele clasate pe locurile 4-6 în grupele preliminare vor evolua în Cupa Președintelui.

Meciul cu Argentina, mai greu decât cel cu Franța
Deși România debutează la CM 2009 în compania Franței, Aihan Omer nu consideră duelul cu "les bleus" drept cel mai greu din Grupa A.
"Când ai de înfruntat campioana olimpică, jucătorii se ambiționează singuri. Personal, nu mă interesează rezultatul cu Franța. Aș fi încântat să câștigăm, dar nu vreau să rămânem doar cu un meci frumos. Obiectivul este să trecem de grupe, deci mai bine e să batem Argentina și Slovacia. Personal, mă tem mai mult de echipa Argentinei, pe care trebuie să o batem neapărat. Mulți spun că va fi un joc ușor, însă nu e așa. Lumea nu cunoaște echipa argentiniană, dar eu am studiat-o și o consider puternică. Acest meci va fi foarte important pentru noi. Este cel mai tare adversar și trebuie abordat fără emoții", a explicat Omer.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7879 secunde