România - Islanda, în barajul pentru EURO. Rădoi: „Trebuie să fim foarte atenţi!”

112
România - Islanda, în barajul pentru EURO. Rădoi: „Trebuie să fim foarte atenţi!” - romania-1601922384.jpg

Articole de la același autor

Numărătoarea inversă pentru barajul cu Islanda a început, iar selecţionerul naţionalei de fotbal a României, Mirel Rădoi, a încercat să explice, în conferința de presă, cum și-a făcut temele pentru disputa de la Reykjavik, dar și pentru următoarele meciuri din Liga Națiunilor, cu Norvegia (11 octombrie, Oslo) și cu Austria (14 octombrie, Ploiești).

Focusul este, însă, evident, către meciul eliminatoriu de joi seară, iar selecționerul a detaliat tabloul celei mai importante partide a tricolorilor din această toamnă.

„Cred că partida se va decide la nivel tactic. Islanda mizează pe un clasic 4-4-2, cunoaștem cum joacă, ce atuuri au, dar sunt momente în timpul partidei în care, din dinamică, trec în 4-1-3-2 sau 4-3-1-2 în funcție de construcția adversarului, de zonele pe care le acoperă. De aceea spun că o mutare tactică ar putea să fie cartea câștigătoare la un moment dat”, anticipează Rădoi.

Selecţionerul mai are în față o provocare: un singur antrenament în formație completă, marți dimineață, pentru că jucătorii vin etapizat la Mogoșoaia.

„Trebuie să fim foarte atenți și să lucrăm în funcție de timpul pe care-l avem la dispoziție. Vom acorda atenție fazelor fixe, vom încerca să alegem exerciții care să fie valabile pentru toate cele trei întâlniri care urmează, vom pregăti inclusiv penalty-urile. Asta cu toate că ne gândisem la un moment dat să nu le antrenăm, ca un element mental, spre a încerca să le transmitem jucătorilor mesajul că trebuie să câștigăm în 90 de minute sau în prelungiri. Nu putem anticipa însă derularea partidei, așa încât ne vom axa și pe loviturile de la 11 metri”, a punctat selecționerul.

Pandemia schimbă lucrurile cu o viteză amețitoare în privința accesului publicului pentru barajul de joi seară.

Inițial, UEFA dăduse liber la spectatori pentru 30% din capacitatea stadioanelor, sub rezerva restricțiilor naționale din fiecare țară în parte.

Până în weekend, Islanda permitea câte 200 de oameni pe fiecare sector, ceea ce însemna că la partida cu România ar fi putut intra circa 1.500 - 2.000 de fani. Din cauza noului val de coronavirus, autoritățile de la Reykjavik au reintrodus noi reguli de protecție, care presupun inclusiv blocarea spectatorilor la evenimentele sportive. Prin urmare, Islanda - România se întoarce la statutul de partidă cu porțile închise. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 04 Octombrie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 1.0792 secunde