Velieri din nouă țări vor participa la Regata Mării Negre

Ridicați ancora, toate pânzele sus!

959
Ridicați ancora, toate pânzele sus! - 99d403e4b3d5513eb108bac456ad8b1b.jpg

Articole de la același autor

Regata Mării Negre - eveniment organizat pentru a fructifica potențialul sportiv al mării și a-l aduce la standardele internaționale ale domeniului - se va desfășura,
anul acesta, între 17 și 19 iulie, cartierul general al velierilor fiind instalat în Marina Ana Yacht Club din Eforie Nord.

Regata Mării Negre este un concurs internațional de yachting, ce se va derula pe parcursul unui week-end, sâmbătă (18 iulie) și duminică (19 iulie) având loc câte o etapă a competiției, precum și petreceri tematice specifice. Evenimentul se află la a patra ediție și va reuni la start peste 20 de participanți, "lupi de mare" din Turcia, Bulgaria, Ucraina, România, Rusia, Georgia, Franța, Italia și Statele Unite ale Americii.
"Anul acesta, ne așteptăm la o participare mai largă a velierelor din străinătate. Probele de concurs vor fi tipice regatelor, respectiv in-shore, parcurgând distanța dintre Eforie și Costinești în cel mai scurt timp, și off-shore (îndemânarea de a naviga până la un punct fix în larg și întoarcerea în port). Deși evenimentul este unul cu circuit închis, accesul în marină fiind posibil numai pe bază de invitație, regata din larg poate fi urmărită fără probleme și de pe plaja publică", se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul Yacht Clubului Regal Român, principalul organizator.
Pe 17 și 18 iulie, se vor organiza petreceri tematice la malul mării. Alături de expozițiile de yachturi și ambarcațiuni Romanian Boat Show din București și Constanța, Regata Mării Negre face parte dintr-un proiect mai amplu de popularizare a sporturilor nautice și de promovare a potențialul maritim și fluvial al țării noastre.
Până să-și ridice pânzele în Regata Mării Negre, sportivii constănțeni au ocazia de a-și arma bărcile și de a se întrece, luna aceasta, în două competiții importante: Regata "Regele Carol I" (12-14 iunie, pe traseul portul Tomis - Sulina și retur) și Regata "Regina Ana" (16-18 iunie, între Eforie Nord și Olimp).
De asemenea, pe 29 iunie, în cadrul manifestărilor prilejuite de Ziua Internațională a Apelor, practicanții yachting-ului îi vor încânta pe turiști printr-o paradă a velelor, eveniment organizat de Yacht Club Regal Român, în parteneriat cu Liga Navală Română.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 03 Iunie 2009
Stire din Sport : "Sport până la miezul nopții"
Pagina a fost generata in 1.732 secunde