Liga Naţională de baschet feminin

Revenire în forţă. Phoenix CSU Simona Halep face spectacol sub panou

207
Revenire în forţă. Phoenix CSU Simona Halep face spectacol sub panou - revenire2-1614531849.jpg

Articole de la același autor

Baschetbalistele de la Phoenix CSU Simona Halep încep să lege din nou victoriile în Liga Națională. Constanţa revine în forţă în prim-planul performanţei şi va avea un cuvânt greu de spus în principala întrecere internă.

Prima partidă din returul ediției din acest an a Ligii Naționale la baschet feminin, găzduită de Sala Agronomia din Bucureşti, a reprezentat un adevărat galop de sănătate pentru jucătoarele de la Phoenix CSU Simona Halep.

Echipa constănţeană, antrenată de Miroslav Popov, a învins fără drept de apel, scor 70-49, pe Agronomia Bucureşti, într-o partidă contând pentru etapa a 12-a de campionat. Toate cele patru sferturi au aparţinut Constanţei (15-12, 20-8, 20-17, 15-12), care a avut în Anna Kelly, jucătoare cu dublă cetăţenie (americană şi irlandeză), cea mai bună marcatoare, 26 puncte.

S-au mai remarcat Nicoleta Andreea Mititelu, cu 19 recuperări, şi americanca Tierra Henderson, cu cinci assist-uri.

„Așa cum ne așteptam, odată cu trecerea timpului, relațiile de joc dintre noile și vechile jucătoare încep să se sudeze, iar acest lucru s-a concretizat pe tabela de marcaj.

O victorie de moral, care reprezintă pentru noi un nou început, unul în care atacăm marea performanță.

Tot la capitolul plusuri, salutăm cu această ocazie și performanța reușită de Anna Kelly pentru meciul pe care l-a făcut contra Agronomiei. Conducătorul nostru a fost desemnat cel mai bun jucător de pe teren, reușind nu mai puțin de 26 de puncte, patru recuperări și cinci pase decisive.

Alături de Kelly, la fel de bine s-a exprimat și Tierra Henderson și ne-a complicat astfel calculele în alegerea celui mai bun jucător al partidei. Experiența acumulată în decursul anilor, dar mai ales valoarea au făcut ca Tierra să termine meciul cu 16 puncte înscrise, cinci pase decisive şi opt recuperări”, a declarat preşedintele CS Phoenix, Cristian Mănăstireanu.

XXX

După succesul categoric cu Agronomia, pentru Phoenix CSU Simona Halep a urmat o nouă victorie: 78-43 (25-13, 14-6, 14-13, 25-11) cu Rapid București, într-o manieră care nu lasă loc de niciun comentariu. Cu excepţia sfertului trei, puţin mai echilibrat, feroviarele nu au făcut faţă iureşului constănţean. Tierra Henderson a marcat 21 de puncte, Nicoleta Andreea Mititelu a bifat 16 recuperări, iar Andreea Ioana Beldian, şase assist-uri.

„Dacă în partida contra Agronomiei cap de afiș a fost Anna Kelly, cu Rapidul, laudele merg către Tierra Henderson și Tia Inez Wooten, care au încheiat meciul cu câte un «double-double» și cu același coeficient al eficienței, 24. Marcatoare împreună a nu mai puțin de 38 de puncte și cu un total de 26 de recuperări, Tierra și Tia nu le-au dat nicio șansă feroviarelor, față de care, grație acestei victorii, am dublat avansul în clasamentul Ligii Naționale.

Deopotrivă, remarcăm și evoluția celorlalte jucătoare ale formației noastre, fără al căror efort acest succes nu ar fi fost posibil”, a mai spus preşedintele Mănăstireanu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2959 secunde