Paul Peniu, președintele Academiei de Fotbal "Gheorghe Hagi":

"Respectăm FC Farul, dar avem model FC Barcelona"

2358
16

Președintele Academiei de Fotbal "Gheorghe Hagi", Paul Peniu, a declarat, pentru "Cuget Liber", că, în momentul de față, juniorii din cadrul Academiei, indiferent că este vorba despre categoria A, B, C sau D, ocupă la unison locul 1 în întrecerile în care sunt angrenați.


"Dominăm cel puțin fotbalul regional și județean. Trebuie să știți că noi doar ajutăm copiii din cadrul Academiei să devină fotbaliști, nu îi facem noi fotbaliști! Ca să iei un copil din Sighetu Marmației, să-i fii tată, să-i fii mamă, nu e deloc ușor… Din păcate, părinții nu au răbdare să-și vadă copiii trecuți prin toate etapele de instruire, ei vor să-i vadă direct fotbaliști profesioniști, iar acest lucru nu este cu putință când îți propui să atingi marea performanță", a declarat Paul Peniu. Despre obiectivele urmărite la echipa FC Viitorul Constanța (Liga a II-a), președintele clubului constănțean a precizat: "Noi vrem să promovăm în Liga I și vom reprezenta fotbalul constănțean cât timp ne vom permite să facem asta. Potențialul fotbalistic la nivel județean este destul de restrâns, iar noi încercăm să schimbăm în bine această realitate nefavorabilă".

"Nu avem timp de răutăți și invidii!"

Paul Peniu a menționat că e convins de faptul că există invidie la nivel local vizavi de performanțele Academiei: "Noi nu avem timp să ne preocupăm de răutățile și invidiile celor care nu înțeleg că performanța se face cu foarte multă muncă și că numai din concurență se naște performanța. Aceștia trebuie să știe că, mai târziu, copiii noștri, cei din cadrul Academiei, pot reprezenta FC Farul. Noi, Viitorul Constanța, nu vrem să fim mai cu moț! Noi respectăm ceea ce reprezintă FC Farul pentru iubitorii fotbalului de la malul mării, însă urmăm alt model. Este vorba de școala olandeză de fotbal, model pe care l-a preluat chiar și FC Barcelona, care domină în momentul de față fotbalul european la nivel de cluburi."

Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
cotor
29 septembrie 2011
numai faru

peniule tot un martalog obosit ai ramas....

www
29 septembrie 2011
www

ar fi fost mai bine un proiect NEW FARUL

costel
29 septembrie 2011
pt peniu

aveti dreptate la grupele de copii suntei pe primul loc pt ca toti arbitri va ajuta asta sa vazut si la echipa mare dar ceva nu mers iar burtosi de la snagov vau dat 3 goluri.sa nu uitati un lucru numai hagi conteaza .

rechin
29 septembrie 2011
sa recunoastem

academia hagi va reprezenta in viitorul apropiat fotbalul constantean la cel mai inalt nivel. este o constructie si o structura care permite performanta si dezvoltarea. nu ca la faru unde de la echipele de copii titularizarile si convocarile pentru cantonamente se faceau in functie de spaga primita de antrenori. la faru era o mizerie si o mafie incredibila. de aceea au ajuns unde au ajuns. asta e tristul adevar.

B
29 septembrie 2011
Viitorul Ovidiu

de ce va complaceti in confuzia asta ???? Viitorul Ovidiu, in Constanta doar Farul !!!

constantean
29 septembrie 2011
hai ba lasa-ne in p... mea

ne-am saturat de prosti ca asta de mai sus cu faru lui. ba baiatule intelege si tu ca tot orasul se pisa pe faru tau dovada ca tribunele sunt goale la meciuri. tu nu intelegi ca oamenii vor fotbal nu amatori de doi lei care trag la retrogradare in liga3? constanta vrea o echipa care sa joace, care sa aibe ambitii mari, sa joace in liga 1 cu steaua si dinamo nu cu cs eforie si avantul mereni. lasa-ne in pla mea cu faru tau de tampit prost

iulian
29 septembrie 2011
pt constantean

Si noi ne-am saturat de prosti care inghit rahaturile astea cu preaslavirea echipei Viitorul Ovidiu. "Constantean" tu probabil esti unul din cei care la meciurile echipelor din Bucuresti jucate in Constanta le fluturi steagul. Peste tot unde vei merge in tara asta si vei avea o discutie despre fotbal, ai sa vezi ca peste tot se spune numai de bine despre Farul si nimic despre Viitorul sau Sageata. Cat despre retrogradare priveste clasamentul ... Si nu cred ca parerea ta despre Farul poate fi generalizata, in Constanta, si nu numai, sunt suporteri ai Farului!

fcfc
29 septembrie 2011
peniu o mizerie ca si analfabetu` ala

ce respecti tu bai makidoane , mai lasa-ne cu vrajelile astea de 2 lei , vedeti`va de tzaranii aia de la viitorul si lasa farul in pace bai peniule , ai fost faristi candva acum esti doar un gornist , sclavul analfabetului

ianis
29 septembrie 2011
@fcfc

bai fcfc, tu nici nu erai nascut cind Pavel Peniu marca goluri pt Farul. Mai farist ca Peniu nu poate fi nimeni din Constanta. Unde ai vrea sa se regaseasca la Farul, exista acolo vreun proiect pt performanta? Vorbesti sa te afli in treaba, sa nu adormi pe tastatura!

liviu
29 septembrie 2011
unde sunt " miile" de fani ai viitorului?

pt cel de mai sus care jigneste faristii si poate si pe taica-su il jigneste care sigur e farist, spunand ca se pisa pe farul, o intrebare am: daca tot zici ca farul are tribunele goale( asa e momentan) unde sunt miile alea care sa sustina viitorul, pt ca vad ca la ovidiu n vin mai mult de parintii jucatorilor!!!!? cu farul pana la moarte!

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4388 secunde