Respect, Horia Tecău! "În Cupa Davis, joci pentru echipă"

201
Respect, Horia Tecău!

Articole de la același autor

Tenismanul constănțean Horia Tecău este unul din cei mai apreciați sportivi ai momentului în România, dar și un om de caracter. Foarte multă lume l-a întrebat pe vicecampionul olimpic de ce a acceptat să joace în Cupa Davis, contra Austriei, ținând cont că doi dintre cei mai importanți jucători ai echipei, Florin Mergea și Marius Copil, au spus "pas", din diferite motive. Tecău nu s-a lăsat demoralizat de aceste lucruri și a luptat admirabil alături de trei jucători care pot doar să viseze, în acest moment, la Top 300 ATP. 


"Cupa Davis este un eveniment deosebit, e singurul în care joci în echipă, pentru că tenisul este mai mult un sport individual. Am avut trăiri în echipă cum n-am avut în circuitul ATP. Am vrut să fiu alături de colegii mei mai tineri, a fost o provocare. Îi cunosc pe băieți, au fost cei mai buni din Europa la 14-15 ani. Au ajuns în acel moment al carierei când au nevoie de informațiile potrivite. Pe lângă meciul jucat împreună, sper să fi fost de folos pentru ei", a declarat Tecău, citat de Digi Sport. 


În Cupa Davis, Horia Tecău a făcut echipă cu Dragoș Dima (25 de ani, 487 ATP), Nicolae Frunză (20 de ani, 605 ATP) și Bogdan Borza (20 de ani, 719 ATP). România a fost învinsă de Austria, scor 1-4. 


Sportivul ajuns la 32 de ani este implicat în numeroase proiecte sociale, ce vizează copiii nevoiași din satele mai puțin favorizate demografic. Ultima oprire a fost, zilele trecute, în satul Chirnogi, din județul Călărași, acolo unde a adus bucurie în sufletele a zeci de copii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3871 secunde