Reîncepe Divizia A! HC Dobrogea Sud II revine în arenă

201
Reîncepe Divizia A! HC Dobrogea Sud II revine în arenă - reincepe-1604849524.jpg

Articole de la același autor

Vești bune pentru tinerii handbaliști de la HC Dobrogea Sud II. Federaţia Română de Handbal a anunțat reluarea campionatului Diviziei A, în care evoluează și echipa secundă a „delfinilor”. Sistemul de desfășurare și protocolul medical pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului Covid-19 vor fi aceleași ca la Liga Naţională.

Primul turneu va avea loc în perioada 19-22 noiembrie, cu cele 25 de echipe înscrise în competiție repartizate în trei serii.  Foarte probabil, HC Dobrogea Sud II va evolua în serie cu echipele din Moldova. 


Antrenorii George Buricea și Enis Murtaza îi au la dispoziție pe handbaliștii care au jucat în acest sezon și la seniori - Bruj, Ostace, Stănescu, dar și pe Moroșanu, Preda, Soare, Costea, Chilianu sau Apostol, plus pivotul Popa, revenit după un sezon petrecut în Divizia A la CSU Suceava. De asemenea, ca și în sezonul trecut, antrenorii vor apela și la cei mai buni juniori I și II, mai ales că federaţia a amânat competițiile juvenile pentru 2021.

„Ne bucurăm că încep și ei, se antrenează de aproape cinci luni și le era dor de handbal. În sfârșit, vor disputa şi meciuri oficiale”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, preşedintele HC Dobrogea Sud, Ionuţ Stănescu.

În ceea ce-i priveşte pe componenţii echipei de Liga Naţională, „delfinii” continuă să se pregătească la Sala Sporturilor, sub comanda lui Djordje Cirkovic, care nu îi are la antrenamente pe internaționalii români Iancu și Vasile, convocaţi la naţionala României. Evident, primul obiectiv este duelul cu Dinamo, care va avea loc pe 27 noiembrie, la București, în Sala Rapid. Toate meciurile etapei a 11-a se vor disputa în două locații din Bucureşti, Sala Rapid și Sala Apollo.

„Ne așteaptă un meci foarte important. Nu este decisiv, dar bineînțeles că vrem să câștigăm. Să ne luăm revanșa pentru finala Cupei și pentru sezonul trecut”, a explicat preşedintele Stănescu.

Derby-ul etapei a 11-a se va juca pe 27 noiembrie, de la ora 18.25, și va fi transmis în direct de TVR1. Dinamo este pe primul loc în clasamentul Ligii Naționale, cu 30 de puncte (10 meciuri), urmată de HC Dobrogea Sud, cu 24 de puncte (9 meciuri). Rezultatul meciului HC Dobrogea Sud - CSM Focșani nu a fost încă omologat cu 10-0 în favoarea echipei constănțene. Exclusă din turneul al doilea de la Sfântu Gheorghe, din cauza depistării unor cazuri de Covid-19 neraportate, CSM Focșani a făcut apel la decizia FRH. Federația va judeca apelul pe 11 noiembrie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8058 secunde