Reforma sportului românesc - mai mulți bani pentru sporturile olimpice

166
Reforma sportului românesc - mai mulți bani pentru sporturile olimpice - elizabetalipa-1469802603.jpg

Articole de la același autor

Zilele trecute a avut loc, în Capitală, dezbaterea publică pe tema "Sportul în România", vizând modificarea și completarea Legii nr. 69/2000 - Legea Educației Fizice și Sportului. Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, a declarat că întrevederea cu oamenii ce conduc destinele sportului românesc a fost un real succes și se va ține cont de toate opiniile și problemele semnalate, urmând a fi analizate și găsite soluții pentru ca Legea să fie în favoarea sportului românesc.

"Mă bucur că această dezbatere a fost efervescentă pentru că, știm toți, competiția naște și performanță. Sper ca această lege să aducă lucruri cât mai bune pentru sport și să o punem în aplicare. De patru ani se lucrează la această Lege a Sportului. Nimeni nu a zis că e cea mai bună sau cea mai proastă. Nu putem să avem pretenții de salarii de profesioniști, iar noi să funcționăm tot ca un sport amator. Eu nu mi-am propus să tai finanțarea sportului românesc. Dar sunt discipline care ne reprezintă la Jocurile Olimpice, care sunt imaginea țării și e normal să ne îndreptăm atenția mai mult către acestea. Nu putem pune gimnastica pe același palier cu vovinam viet vo (n.r. - stil de arte marțiale) - dau ca exemplu, sport neolimpic. Eu nici nu știu cum se practică acest sport", a declarat Lipă.

La dezbaterea publică privind propunerile de modificare și completare a Legii 69/2000, au mai participat ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, Violeta Alexandru, ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, ministrul Educației, Mircea Dumitru, ministrul Finanțelor Publice, Anca Dana Dragu, președinți de federații, cluburi, dar și foști mari sportivi precum Ilie Năstase și Ion Țiriac.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Martie 2016
Stire din Sport : Podium pentru canotorii de la CS Farul
Sâmbătă, 27 Februarie 2016
Stire din Sport : "Degeaba mă gândesc eu la medalii…"
Pagina a fost generata in 0.2849 secunde