Președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, le răspunde șefilor "marinarilor":

"RCJ Farul nu a fost dezavantajată în niciun fel!"

945

Articole de la același autor

Președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, le răspunde dur șefilor clubului RCJ Farul, care au acuzat forul din București că a defavorizat formația constănțeană în campionatul trecut. "Sunt invenții, nimeni nu are nimic cu Farul",
a spus șeful FRR.

Soarta echipei de rugby RCJ Farul Constanța este în continuare incertă, dar, după ultimele semnale, perspectiva nu pare a fi deloc fericită. Și asta pentru că administrația locală intenționează să renunțe a mai finanța clubul, după ce, sezonul trecut, "marinarii" s-au clasat pe un submediocru loc patru.
Pentru acest eșec, președinții și directorii de la RCJ Farul au găsit vinovatul: federația, care, prin intermediul arbitrilor și comisiilor, a dezavantajat formația constănțeană, începând cu scandalul de la București (bătaia generală cu Dinamo) și terminând cu arbitrajul semifinalei de la Baia Mare.
Dar, președintele FRR, Alin Petrache, susține că Farul nu a fost defavorizată în niciun fel. Mai mult, fostul internațional a atras atenția conducerii clubului de pe litoral să nu uite că o serie de jucători constănțeni au fost convocați constant la selecționata Stejarii București, pentru meciurile din cupele europene.
"Nu are nimeni nimic cu Farul. Apoi, din câte știu eu, echipele trebuie să trăiască din extrafinanțări, nu din bani de la bugetul local. Cred că sunt suficienți iubitori ai sportului cu balonul oval la Constanța, încât să nu se întâmple ca echipa să fie desființată", a spus Alin Petrache, adăugând, totuși, că dizolvarea echipei ar fi o pierdere pentru rugby-ul românesc: "Este o pepinieră de jucători foarte bună la Constanța, iar rezultatele o confirmă".
***
Partida din Challenge Cup, dintre Stejarii București și Bourgoin, din cadrul etapei cu numărul cinci, ar putea fi amânată. Meciul a fost programat la Bourgoin, joi, 14 ianuarie, însă ninsoarea care a afectat Franța în ultimele zile i-a determinat pe organizatori să ia în calcul varianta amânării lui.
"Din cauza zăpezii prezentă pe stadion, meciul cu Stejarii ar putea fi afectat. Un anunț oficial va fi făcut în perioada următoare", spun responsabili ai clubului din "Hexagon". Cea mai la îndemână soluție ar fi mutarea partidei în week-end, sâmbătă sau duminică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0442 secunde