Divizia Naţională de Seniori la rugby, etapa a 15-a

Punct bonus ofensiv! CS Năvodari, victorie la Bucureşti, cu RC Griviţa

135
Punct bonus ofensiv! CS Năvodari, victorie la Bucureşti, cu RC Griviţa - 24792996649676568732783075773735-1635322561.jpg

Articole de la același autor

Echipa CS Năvodari (antrenori Cristian Husea, Cornel Suciu şi Virgil Năstase) a obţinut o victorie importantă, scor 35-12, în partida cu RC Griviţa, susţinută pe stadionul „Parcul Copilului” din Bucureşti, în cadrul etapei a 15-a a Diviziei Naţionale de Seniori la rugby.

Meciul a fost mai echilibrat decât indică scorul. La pauză, constănţenii conduceau cu 16-0, însă marcaseră numai un eseu, restul punctelor venind din lovituri de picior. De apreciat şi efortul jucătorilor Griviţei, care au luptat până în ultimul minut de joc, punctele acestora fiind reuşite în ultimul sfert de oră al întâlnirii.

Pentru CS Năvodari, au marcat: Mihai Comănici - două eseuri, Alin Ştefan - două eseuri, Cristian Văcaru - o transformare, două lovituri de pedeapsă şi Codrin Bercu - două transformări.

La final, omul meciului a fost desemnat Mihai Comănici, de la CS Năvodari.

Graţie acestei victorii cu punct bonus ofensiv, CS Năvodari se menţine aproape de liderul CS Ştiinţa Petroşani, aşteptând pasul greşit al campioanei en-titre a DNS.

În celelalte partide ale rundei, RC Bârlad a învins, în deplasare, scor 20-15 (7-0), pe CSM Galaţi, în timp ce RC Gura Humorului a trecut la pas, scor 38-7, de CSU Alba Iulia. Cu această victorie, jucătorii lui Andrei Varvaroi păstrează şi Cupa Tissot, trofeu pus în joc între cele două echipe, câştigat la meciul din tur, pe terenul din Alba Iulia, scor 31-6.

Ultimul meci al etapei, dintre CSM Bucovina Suceava şi CS Ştiinţa Petroşani, urmează să fie reprogramat pentru o dată ce va fi anunţată în perioada următoare.

Etapa viitoare (20 noiembrie), CS Năvodari va juca, pe teren propriu, cu CSM Bucovina Suceava.

XXX

Moment de tristeţe maximă în rugby-ul românesc, după ce Brânduşa Andronic, „Doamna Rugby-ului Humorean”, a încetat din viaţă, la vârsta de 61 de ani.

Preşedinte al RC Domus între 1998 şi 2006, Brânduşa Andronic a fost o mare susţinătoare a activităţii rugbistice atât pe plan local, cât şi naţional. În perioada în care a activat la RC Domus, a fost înfiinţată prima clasă de rugby în cadrul Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului.

Implicată la toate categoriile de vârstă, sprijinind activ dezvoltarea rugby-ului humorean, eforturile ei au făcut ca, în acei ani, mulţi dintre sportivii clubului să ajungă la naţionalele României, juniori şi seniori, printre aceştia aflându-se căpitanul „stejarilor” Mihai Macovei, Viorel Lucaci, Bogdan Zebega, Robert Dascălu, Ionuţ Dimofte, Florin Eva, Paul Rusu, Andrei Andronic.

Foto: Facebook / RC Griviţa

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8693 secunde