Proiectul "Cleopatra-CFR" a primit undă verde din partea Inspectoratului Școlar

1154
Proiectul
Inspectoratul Școlar Județean Constanța și-a dat acordul pentru înființarea unei clase vocaționale cu program sportiv - rugby, clasa a IX-a, în cadrul Grupului Școlar "I. Gh. Duca" (fost CFR), astfel că tinerii care vor să practice sportul cu balonul oval, dar să se țină și de carte, pot fi crescuți și promovați "în bloc".

Preluând un model de succes din Franța și Anglia, țări unde rugby-ul beneficiază de un statut aparte, conducerea Clubului Sportiv Cleopatra Mamaia a propus crearea unei clase speciale pentru elevii rugbiști. Ideea a prins contur și, începând cu anul școlar 2009 / 2010, sportivii de clasa a IX-a vor merge împreună la cursuri, la Grupul Școlar "I. Gh. Duca".
"Vă felicităm pentru inițiativă, suntem de acord și vom face toate demersurile necesare la Ministerul Educației. Sperăm într-o bună colaborare între ISJ și clubul dumneavoastră, având în vedere că finalitatea este creșterea de sportivi de mare valoare și redresarea sportului școlar românesc", se arată într-o adresă trimisă clubului din Mamaia, semnată de inspectorul școlar general Petrică Miu.
Elevii acestei clase vor alcătui echipa Cleopatra-CFR, formație antrenată de Gheorghe Florea și viitoare participantă în campionatul juniorilor Under 16.
***
La CS Cleopatra, performanța se leagă de numele secțiilor de rugby și șah. Având în vedere că echipa de seniori, participantă în Divizia Națională, este în mare pericol de desființare, accentul se va pune pe activitățile de juniori.
"Ne vom baza pe proiectele destinate Sportului pentru toți și, în acest sens, vom înființa, cât de curând, alte două secții, de tenis de masă și biliard. Am purtat discuții cu antrenorul emerit Viorel Filimon și avem deja un acord de principiu, pentru a ne da un instructor sportiv, în special pentru perioada de extrasezon", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele CS Cleopatra, Vasile Chirondojan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2285 secunde