Sâmbătă, în Aula Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Ovidius Constanța

Profesorul Traian Petcu își lansează cartea despre luptele constănțene

164
Profesorul Traian Petcu își lansează cartea despre luptele constănțene - traianpetcu1-1462465798.jpg

Articole de la același autor

Venerabilul profesor Traian Petcu își lansează, sâmbătă, 7 mai, de la ora 11.00, în Aula Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Ovidius Constanța, cea de-a treia carte, dedicată, de data aceasta, eroilor saltelei: "Luptele constănțene. Începuturi, performanțe, campioni". 


Data lansării cărții nu este una întâmplătoare. Pe 7 mai 1986, Steaua București câștiga Cupa Campionilor Europeni, o performanță de răsunet pentru sportul românesc, iar acum, fix peste 30 de ani, la malul mării, vede lumina tiparului o lucrare cu și despre mari campioni, scrisă, de asemenea, de un campion la… atletism! 


"În aceste vremuri confruntate cu atâtea întrebări și nesiguranță, crize economice și războaie, sportul înseamnă pentru toți oamenii, cu atât mai mult pentru cei care îl practică, o lume a frumosului, a armoniei, un salt spre progres, prin contopirea cu natura. 


Între aceste sporturi, luptele păstrează constantele și ritmurile gândirii, pentru completarea în mod fericit a sportului în patru dimensiuni, sportul refuzând astfel să rămână o simplă expresie fizică. 


Această carte este dedicată tuturor celor care au făcut din lupte o pasiune, luptătorilor care însu-flețesc zilnic pulsul sălilor, luptătorilor care înfruntă geometria naturii. 


Este de dorit ca această carte să fie nu numai o simplă lucrare de istorie, ci și un îndemn pentru tinerii din ziua de astăzi, să vină să practice această fru-moasă disciplină sportivă care, de-a lungul timpului, ne-a furnizat, nouă, românilor, mari motive de satisfacție în marile competiții sportive ale lumii", a declarat profesorul Traian Petcu.


La eveniment, sunt invitați să participe foști și actuali practicanți ai luptelor, antrenori, conducători de cluburi și structuri implicate, într-un fel sau altul, în bunul mers al luptelor constănțene. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Aprilie 2016
Stire din Cultură-Educație : "Românii sunt pudici în aparență!"
Pagina a fost generata in 1.6365 secunde