Prof. Andrei Szemerjai, candidat pentru un loc în Biroul Federal al FR de Rugby

520
Prof. Andrei Szemerjai, candidat pentru un loc în Biroul Federal al FR de Rugby - andreiszemerjailps4-1613575005.jpg

Articole de la același autor

Februarie este o lună foarte importantă pentru rugby-ul românesc, pentru că vor avea loc alegeri la conducerea federaţiei. Pe lista candidaţilor, se regăseşte şi un reprezentant al Constanţei: profesorul Andrei Szemerjai, director al Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”.

Federația Română de Rugby are programată, pe data de 27 februarie, la Izvorani, Adunarea Generală Ordinară și de Alegeri, în cadrul căreia urmează să fie aleşi președintele forului, vicepreședinții și membrii Biroului Federal.

Astfel, pentru funcția de președinte s-a depus o singură candidatură, Alin Petrache. Pentru funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Române de Rugby s-au înscris, pentru cele trei posturi, Mircea Copaci, Bogdan Marinescu și Anton Pisaroglu, în timp ce candidaţii pentru funcţia de membru în Biroul Federal sunt Marius Tincu, Cornel Ghenea, Corneliu Negruţ şi Neculai Nechitean, informează frr.ro.

Pentru reprezentarea în Biroul Federal a cluburilor de copii şi juniori s-a înscris prof. Andrei Szemerjai, directorul Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanţa, din partea Asociaţiilor Judeţene de Rugby şi a Asociaţiilor Municipale de Rugby Bucureşti, Ciprian Popa, iar din partea echipelor din Superligă, DNS şi rugby feminin, Emilia Vizitiu şi Ştefan Demci.

Persoanele care vor fi alese în conducerea Federației Române de Rugby vor avea mandate pe patru ani.

XXX

Naționala de rugby a României va debuta în noua ediție a Rugby Europe Championship (REC) în week-end-ul 6-7 martie, într-un meci în deplasare, cu Rusia. Va fi primul meci al „stejarilor” după un an, ultima partidă oficială a acestora având loc pe 7 martie 2020, cu același adversar.

Pentru ediția din 2021, care se va desfășura pe durata întregului an, staff-ul tehnic al României a ales un lot de 50 de jucători - 30 în pachetul de înainte şi 20 pe linia de trei-sferturi - care vor evolua în această competiție.

„Toți așteptăm cu nerăbdare competiția de calificare la Cupa Mondială din 2023, mai ales că mulți dintre jucătorii pe care îi avem, în special cei care evoluează în țară, nu au mai avut meciuri de mai mult de trei luni. Acum ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut luna viitoare, în care vom avea de jucat patru meciuri grele.

Scenariul este oarecum asemănător cu cel din anii trecuți ai competiției, deoarece jucăm cu aceleași echipe în deplasare și cu Spania acasă. Este esențial să avem un debut bun, pentru că rezultatele pe care le vom obține cu Rusia și Portugalia vor fi cruciale pentru obiectivul nostru de calificare la Cupa Mondială.

Echipa pe care am ales-o este un mix de experiență și tinerețe, jucători precum Boboc (n.r. - linia a III-a, de la ACS Tomitanii Constanţa), Strătilă, Alexe, Butnariu, Roșu, Bartoli, Iliuţă și Popoaia se află înaintea debutului în tricoul naţionalei. De asemenea, este foarte important ca în această campanie de calificare să avem jucătorii care evoluează în afara României. Toate cluburile trebuie felicitate pentru efortul lor de a le permite jucătorilor să vină să joace pentru echipa națională”, a declarat selecţionerul României, Andy Robinson.


În REC 2021, România va înfrunta Rusia (6-7 martie, în deplasare), Portugalia (13-14 martie, în deplasare), Spania (20-21 martie, acasă), Georgia (27-28 martie, în deplasare), şi Belgia sau Olanda (3-4 iulie, acasă). 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4684 secunde