Primul trofeu! HC Dobrogea Sud Constanța a cucerit Supercupa României

400
Primul trofeu! HC Dobrogea Sud Constanța a cucerit Supercupa României - hcdobrogea-1503846153.jpg

Articole de la același autor

Handbaliștii de la HC Dobrogea Sud Constanța au reușit, sâmbătă după amiază, să cucerească primul trofeu din istoria clubului: Supercupa României, după o finală extrem de disputată în compania campioanei CS Dinamo București, scor final 28-27 (13-10), în Sala Polivalentă "Ioan Kunst-Ghermănescu" din Capitală.

Echipa antrenată de francezul Christian Gaudin a adus primul trofeu pentru HCDS, la capătul unui meci pe care l-a controlat de la un capăt la celălalt. Singurele momente în care Dinamo a condus pe tabelă s-au consumat în debutul partidei, atunci când bucureștenii aveau 2-1 și 3-2. Până la finalul primului act, HCDS a pus stăpânire pe joc și a intrat la pauză cu 13-10.

În partea secundă a jocului, partitura a fost aceeași, cu HCDS în avantaj chiar și la cinci goluri, 20-15, minutul 44. Bucureștenii pregătiți de Eliodor Voica au avut o tresărire de orgoliu pe finalul partidei, atunci când au asaltat poarta lui Dane Sijan și au reușit să se apropie la doar un singur gol distanță, în ultimul minut. Chiar și așa, "ostașii" Cetății Tomisului au rezistat brav, iar trofeul a luat drumul litoralului.

Pentru HC Dobrogea Sud, au marcat Nikola Crnoglavac (7), Dalibor Cutura (6), Stevan Vujovic (5), Sabin Ignat (3), George Buricea (3), Zoran Nikolic (2), Dejan Malinovic (1) și Nemanja Mladenovic (1).

v v v

Înaintea partidei, Federația Română de Handbal l-a premiat pe Gabriel Bujor (HC Vaslui) pentru titlul de golgheter al Ligii Zimbrilor în sezonul trecut. Trofeul a fost înmânat de Sorin Toacsen, directorul tehnic al loturilor naționale masculine.

Dobrogenii vor prezenta trofeul în fața propriilor suporteri în prima etapă a Ligii Naționale, programată duminică, 3 septembrie, atunci când vor întâlni, la Sala Sporturilor, pe CSU Suceava. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.84 secunde