Primul mesaj transmis de Christian Eriksen după ce a fost resuscitat pe teren la Euro 2020

717
Primul mesaj transmis de Christian Eriksen după ce a fost resuscitat pe teren la Euro 2020 - cugetliber-1623917157.jpg

Articole recomandate

Proaspăt campion în Serie A cu Internazionale Milano, Christian Erisken s-a prăbușit pe teren în minutul 43 al meciului Danemarca - Finlanda, de la EURO 2020 suferind un infarct miocardic acut, iar personalul medical s-a străduit să-l resusciteze minute în șir.

Spre deosebire de Patrick Ekeng, fotbalistul lui Dinamo, care a murit, pe 6 mai 2016, după ce s-a prăbuși pe teren în minutul 70 al partidei dintre Dinamo și Viitorul Constanța, Eriksen a fost resuscitat cu succes, după ce i-au fost aplicate șocuri electrice.

"Vă mulțumesc, nu mă voi da bătut! Mă simt mai bine acum, dar vreau să înțeleg ce s-a întâmplat. Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru tot ceea ce ați făcut pentru mine", a transmis Eriksen, prin intermediul publicației Gazzetta dello Sport.

Pentru Eriksen urmează o perioadă de repaus, în care fotbalistul va efectua diverse teste și va aștepta diagnosticul medicilor, pentru a descoperi care a fost cauza care a produs stopul cardio-respirator în timpul partidei de la Copenhaga.

Șansele Danemarcei la locul secund în grupă s-au prăbușit odată cu Eriksen

Finlanda a învins Danemarca cu scorul de 1-0, iar selecționata antrenată de Markku Kanerva a devenit favorită la locul secund, în grupa B. Înainte de începerea turneului final, danezii aveau o cotă de 1.35 la calificarea în optimi, însă aceasta a crescut la 1.75 după primul meci la Unibet, casă de pariuri considerată a fi printre cele mai bune din România de un site de specialitate.

În momentul de față, Belgia este principala favorită, având o cotă aproape inexistentă (1.005), fiind urmată de Finlanda (1.36), Danemarca (1.75) și de Rusia (1.95). Chiar și dacă cele mai bune 4 echipe care vor încheia faza grupelor pe locul 3 vor merge mai departe, situația danezilor este una incertă, în contextul în care Eriksen, cel mai valoros jucător al echipei, nu va mai participa la acest turneu final.

Pentru Danemarca urmează cel mai greu meci al grupei, contra Belgiei. Singurul plus al băieților lui Kasper Hjulmand este avantajul terenului propriu, însă chiar și așa, Hazard&Co pleacă cu prima șansă în acest meci. Dacă vor evita înfrângerea, Danezii vor mai putea spera măcar la o calificare in-extremis, de pe locul 3, dacă vor învinge Rusia în ultimul meci al grupei, însă scenariul actual este nefavorabil pentru scandinavi.

Pronosticul doctorului Pompiliu Popescu în cazul Eriksen

Deși este posibil ca șansele ca Erisken să se recupereze total sunt foarte mari, întrucât intervenția medicilor de pe stadionul Parken a fost una extrem de rapidă și eficientă, mai mulți medici cardiologi de renume pe plan mondial punând la îndoială posibilitatea ca fotbalistul danez să-și continue cariera.

Pompiliu Popescu, fostul medic al echipei naționale a României, este de aceeași părere:

„A făcut un stop cardiac fără discuție, pentru că a avut nevoie de resuscitare…O explicatie poate fi calendarul încărcat, dar poate a făcut COVID, care să îl fi afectat. Virusul ăsta lasă multe consecințe pe care le descoperim ulterior. O să aflăm care este cauza. Cred că nu va mai juca fotbal. Pronosticul de viață este bun, dar ca fotbalist nu cred că va mai avea curajul să joace”, a declarat Pompiliu Popescu pentru ProSport.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6898 secunde