Primii pași în gimnastica artistică. Din joacă-n joacă, până la performanță

2659
2

Articole de la același autor

Din week-end-ul trecut, micuțele gimnaste ale Clubului Sportiv Farul Constanța și-au reluat pregătirile în sala de gimnastică a complexului "Tomis" din strada Flămânda.

După binevenita vacanță de iarnă, grupa de începătoare din cadrul secției de gimnastică artistică a CS Farul a reînceput orele de pregătire.

Sâmbătă după amiază, părinți, bunici ori frați și surori aduceau de mână niște mogâldețe dornice de a călca pe urmele Simonei Amânar. Intrau înfofolite în hol și se duceau direct în vestiare. De acolo ieșeau asemenea unor fluturași din cocon, îmbrăcate cu body-uri de toate culorile. Unele ieșeau în șosetuțe și țâșneau direct în sală, pe altele le duceau tații în brațe, pentru că erau în piciorușele goale.

"Câte sărmăluțe ai mâncat?", întreabă antrenoarea Carmen Traicu.

"Tlei", îi spune fetița în vârstă de cinci anișori, cu un zâmbet până la urechi și fără dințișorii din față.

Peste 20 de fetițe cu vârste cuprinse între 5 și 7 ani s-au prezentat la antrenamentul de sâmbătă seara. Unele dintre ele au călcat pentru prima oară în sală la vârsta de 3 ani și jumătate. Antrenoarea de la CS Farul ne povestește cum are loc pregătirea fetelor pe categorii de vârstă.

"Între trei și cinci ani, antrenamentele au iz de joacă. De la cinci ani, trebuie să le învățăm ce înseamnă forță, mobilitate, ca mai apoi, de la șase ani, să aprofundăm. De la șapte ani, le legitimăm pe cele pe care le vedem că au potențial și dau randament foarte bun", ne-a spus Carmen Traicu.

Relația cu părinții

Un aspect foarte important pe care l-a subliniat antrenoarea este relația cu părinții. Pentru că gimnastica este un sport greu, atât din punct de vedere fizic, dar și psihic, părinții trebuie să fie la curent cu evoluția fetelor.

"Din trei în trei luni, îi lăsăm pe părinți să vizioneze antrenamentul și să-și observe copilul. Mai ales la grupa de performanță, e foarte important ca părintele să vadă cu ochii lui ce face copilul. Anunțăm părinții din timp dacă copilul nu dă randament și le atragem atenția în cazul în care o fetiță nu confirmă pentru a intra cu ea în concursuri. Nu putem apăsa pedala acolo unde nu se poate", a mai adăugat antrenoarea.

Problema spațiului de antrenament

Pe de altă parte, Carmen Traicu ridică din nou problema spațiului. În sala din complexul "Tomis" se antrenează gimnastele de la CS Farul, CSS 1, fetițele din cadrul programului "Țară, țară, vrem campioane", fie că sunt începătoare ori avansate.

"Avem un program aglomerat. Ne-ar fi fost extraordinar de bine dacă am fi avut încă o sală pe care să o folosim doar pentru grupele începătoare. Dar nu se poate. Asta e problema noastră, nu sunt fonduri", a declarat antrenoarea.

Primul concurs din an al gimnastelor de la CS Farul va fi în luna martie, la Sibiu - Cupa Primăverii, la junioare 3 nivel 1 (9 ani) și nivel 2 (10 ani).

Pentru inițierea fetițelor în tainele gimnasticii, Carmen Traicu este ajutată de Rodica Iurea și Alexandra Gologan.

Comentează știrea

Simona
11 ianuarie 2016
Cautam colaboratori din toata tara

Cautam URGENT dezvoltatori afacere online pentru PUBLICARE ANUNTURI Ce oferim: -instruire gratuita sub forma unor lectii trimise prin email -scrisoare de recomandare -posibilitatea de a lucra comod la domiciliu pe calculator in functie de disponibilitate (part-time/full time) -contract legal de comision -plata se calculeaza in functie de implicare si realizari. Cerinte: -cunostinte minime PC; -timp la dispozitie 2-3 ore pe zi -calculator si conexiune internet; -seriozitate, abilitate, rabdare si persevrenta. Nu este necesara experienta. Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati cu noi. Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Pentru informatii trimiteti textul ,,info’’ la adresa de e-mail: [email protected] Oferim si solicitam seriozitate! In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati! Raspunsul la informatiile solicitate o sa-l primiti in maxim 24ore.

rodica
11 ianuarie 2016
gimnastica

felicitari, mult succes si sanatate micutelor gimnaste, incepand cu nadia sunt fan gimnastica.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4075 secunde