Primele mutări la Campionatul European de șah pentru juniori

184
Primele mutări la Campionatul European de șah pentru juniori - saurealizat-1504630597.jpg

Articole de la același autor

Campionatele Europene individuale de șah pentru copii și juniori de la Mamaia au fost deschise, ieri, de Georgios Makropoulos, prim-vicepreședinte al Federației Internaționale de Șah (FIDE).

La festivitatea de deschidere, au rostit alocuțiuni Sorin Iacoban, președintele Federației Române de Șah, Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Decebal Făgădău, primarul Constanței, Theodoros Tsorbatzoglu, secretar general al Federației Europene de Șah.

A fost intonat Imnul României, iar steagurile celor 48 de state europene au fost prezentate pe scena din Piațeta Perla, din Mamaia.

Au asistat jucători de șah din numeroase țări, antrenori, conducători de delegații, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditați la București, jurnaliști, turiști aflați în concediu la Mamaia.

Campionatul continental are loc la Mamaia, în perioada 4-15 septembrie. Organizatorii au anunțat un număr de 1.150 șahisti din 48 de state europene, dintre care 163 de jucători din țara noastră. Concurenții vor participa la câte șase grupe de vârstă, separat la fete și băieți. Astfel, vor fi desemnați campioni continentali la categoriile de vârstă sub 8, 10, 12, 14, 16 și 18 ani, fete și băieți.

Fondul total de premiere este de peste 40.000 euro. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5519 secunde