Prima carte de Aikido pentru copii

2200
Prima carte de Aikido pentru copii - prima-1482858990.jpg

Articole de la același autor

Într-o atmosferă festivă, la dojo-ul Aikikai Constanța, a avut loc lansarea primei cărți de Aikido pentru copii. Este, așadar, cea dintâi carte de specialitate din România destinată copiilor și tot un fapt inedit este că a fost scrisă de doi… copii, coordonați de sensei Ion State, centură neagră 3 dan. 


"Cred că este un material necesar, mai ales că literatura autohtonă în privința artelor marțiale este foarte săracă, iar despre cea dedicată copiilor putem spune că lipsește cu desăvârșire. A fost o muncă grea, dar plăcută, copiii au muncit mult, cu plăcere și pasiune", a declarat, pentru "Cuget Liber", profesorul Ion State. 


Cei doi autori, Matei Ciutureanu și Olga State, au spus că le-a plăcut să lucreze la această carte chiar dacă au trebuit să mai renunțe la orele de joacă pentru a face loc sesiunilor foto, selecției lor și compunerii textelor, însă sunt mândri de rezultatul muncii lor, care s-a întins pe mai bine de un an. 


Cartea este destinată celor care practică Aikido, fiind un material ce întărește sedimentarea informațiilor dobândite în sala de antrenament, fiind utilă atât elevilor începători, cât și celor avansați și cuprinde toate cunoștințele necesare, de la centura albă până la centura maro, gradul maxim pe care îl poate atinge un copil. 




Aikido Aikikai Constanța este dojoul principal de Aikido din județul Constanța și își desfășoară activitatea din anul 2000. Începând cu 2017, își va muta activitatea într-o nouă locație, situată pe strada Oborului, la intersecția cu bd. I.C. Brătianu. Mai multe informații, pe www.aiki.ro. 
Sorin MIHALACHE


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4493 secunde