Președintele Rusiei, Vladimir Putin, susține că meldonium nu este un produs dopant

99
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, susține că meldonium nu este un produs dopant - putin-1460650463.jpg

Articole recomandate

Meldonium nu a fost niciodată un produs dopant și nu are efect asupra performanței sportivilor a opinat președintele Rusiei, Vladimir Putin, în dialogul său anual cu poporul său prin intermediul televiziunii, relatează Agerpres.ro.



''Acesta nu a fost niciodată un produs dopant, el nu influențează performanțele sportivilor'', a declarat Putin despre meldonium, substanță interzisă de la 1 ianuarie 2016 de către Agenția Mondială Antidoping. AMA a anunțat miercuri că până acum 172 de sportivi au fost depistați pozitiv la meldonium, dintre care 40 din Rusia.

Putin a adăugat că exclude introducerea meldoniumului pe lista interzisă din cauza unui context politic și a precizat că această substanță ''menține mușchii inimii în stare bună atunci când ei sunt supuși unui efort susținut''

AMA a anunțat miercuri că sportivii depistați pozitiv până la 1 martie pot evita suspendarea, dacă în organism se regăsește o cantitate mai mică de 15 micrograme. AMA nu are încă studii efectuate privind durata de eliminare completă a substanței din organism și nu va lua încă sancțiuni împotriva sportivilor, care rămân, însă, suspendați provizoriu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4339 secunde