HCDS, calificată în turul II preliminar al European Handball League

Președintele Ionuț Stănescu: "Acești băieți sunt niște eroi!"

454

Articole de la același autor

Periplul celor de la HCDS în Rusia a fost unul de neuitat. După ce au stat aproximativ două zile pe drum, din cauza faptului că oficialii clubului HC Victor Stavropol nu au efectuat formalitățile obligatorii înaintea unui astfel de meci, constănțenii au ajuns într-un final la Rostov Don, au jucat împotriva formației gazdă și au învins-o cu 28-27, obținând astfel calificarea în turul al doilea preliminar din European Handball League.

La finalul partidei, jucătorii constănțeni, împreună cu staff-ul tehnic și cu conducerea clubului, au răsuflat ușurați și s-au relaxat, așa cum era și cazul după o asemenea aventură. Președintele HC Dobrogea Sud, Ionuț Stănescu, se bucură nespus pentru calificare și este conștient că pe "delfini" îi așteaptă un program încărcat, cu meciuri multe, atât în competițiile interne, cât și în European Handball League.

"Calificarea are un gust mult mai dulce acum, după peripețiile de pe drum. Am făcut aproape 40 de ore până la Rostov. Practic, am stat două nopți mai mult prin aeroport! Îi felicit pe băieți, pentru mine sunt niște eroi. Au arătat ca o adevărată echipă și au făcut un meci foarte bun. Dacă nu era oboseala acumulată în cele două nopți nedormite, cred că diferența ar fi fost mai mare. După minutul 50, se vedea că rușii au o viteză în plus, oboseala a început să își spună cuvântul. Noi am avut avantajul că am putut să rulăm toți jucătorii. Avem jucători valoroși. Nimeni nu a jucat 60 de minute, asta a contat ca să rămână proaspeți după oboseala celor două zile de pe drum.

Mă bucur că am câștigat în Rusia, nu este la îndemâna oricui. Am obținut această frumoasă calificare și am făcut un joc mai bun decât precedentul.

Acum, ne așteaptă cinci meciuri în Cupa României și Liga Zimbrilor și sunt optimist, cred că echipa va arăta din ce în ce mai bine. Totul este să nu apară complicații. Cele mai mari temeri sunt legate de acest virus, am emoții mari după fiecare test. Stresul este mare, dar ne ferim cât putem și mergem înainte!", a declarat Ionuț Stănescu.

HCDS s-a calificat astfel în turul următor, scorul la general (44-35) dovedind că a fost la toate capitolele peste formația rusă.

Elevii lui Djordje Cirkovic s-au întors la Constanța, unde continuă antrenamentele în Sala Sporturilor.



Astăzi, tragerea la sorți

Astăzi, va avea loc și tragerea la sorți pentru turul al doilea preliminar din European Handball League. Indiferent de adversar, obiectivul constănțenilor este calificarea în grupe. HCDS se va afla în urna a doua la tragerea la sorți, acolo unde este și Potaissa Turda, echipă care s-a calificat și ea în turul al doilea, după ce a trecut de slovenii de la NK Gorica. Echipa de pe litoral poate întâlni adversari puternici, precum RK Nexe (Croația), Bjerringbro-Silkeborg, GOG (Danemarca), BM Benidorm (Spania), Montpellier, Fenix Toulouse HB (Franța), Rhein-Neckar Löwen, Füchse Berlin (Germania), Balatonfuredi (Ungaria), HC Metalurg (Macedonia), KS Azoty-Pulawy (Polonia) sau Sporting CP (Portugalia).

Datele de disputare a turului al doilea preliminar sunt 22 și 29 septembrie.



La orizont, Cupa României

HC Dobrogea Sud va juca în turneul Final Four al Cupei României, programat în 12-13 septembrie, la Sfântu Gheorghe. În semifinale, echipa constănțeană va întâlni deținătoarea trofeului, Politehnica Timișoara. Cealaltă semifinală: Dinamo București - CSM Bacău.

Federația Română de Handbal a programat și startul noii ediții a Ligii Zimbrilor, tot la Sfântu Gheorghe, unde echipele vor intra în cantonament pentru a se respecta măsurile de prevenire a infectării cu virusul Covid-19. 14 septembrie va fi zi liberă, iar pe 15, 16 și 17 septembrie, se vor juca primele trei etape de campionat. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2278 secunde