PREMIERĂ ÎN JUSTIȚIE! Dosarul lui Șova, REJUDECAT de la ZERO!

131
PREMIERĂ ÎN JUSTIȚIE! Dosarul lui Șova, REJUDECAT de la ZERO! - 20160916iohanis2rszcrp-1571644491.jpg

Articole recomandate

Instanța Supremă a decis luni rejudecarea dosarului de corupție al lui Dan Șova, ca urmare a deciziei CCR privind lipsa completurilor specializate de trei judecători.


Decizia de rejudecare a dosarului CET Govora vine după ce un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a admis o contestație în anulare depusă de avocații fostului senator și a anulat condamnarea la trei ani de închisoare cu executare stabilită în cazul lui Dan Șova pentru pentru trafic de influență ca urmare a deciziei Curții Constituționale privind completurile specializate.

De asemenea, magistrații au decis ca dosarul să fie rejudecat la Curtea de Apel București, deoarece Dan Șova nu mai are calitatea de demnitar, el fiind avocat.

Decizia a fost luată cu o majoritate de patru voturi, unul dintre judecători făcând opinie separată, în sensul suspendării procesului și sesizării Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Dan Șova a fost eliberat din penitenciar în decembrie 2018, după ce Curtea Constituțională a constatat nelegalitatea constituirii completurilor de 5 judecători de la Instanța supremă.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Șova a pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la un denunțător, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA la acea vreme, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unor contracte de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

Anchetatorii mai susțin că Mihai Bălan a produs un prejudiciu în dauna CET Govora SA de peste 1,3 milioane lei (suma totală decontată cu o frecvență lunară, în baza celor două contracte), concomitent cu obținerea unor foloase necuvenite, în același cuantum, de către firma de avocatură.

DNA preciza că, în perioada decembrie 2011 - decembrie 2012, societatea de avocați a emis lunar către CET Govora facturi pentru activitățile de asistență juridică prestate. În aceeași perioadă, senatorul a încasat de la societatea de avocați suma totală de 60.000 de euro.

În cea de a doua perioadă contractuală, Dan Șova a încasat un comision în valoare totală de 40.000 euro, indică procurorii. DNA menționează că cea mai mare parte a banilor primiți de Șova au fost orientați, în mod direct, către stingerea unei datorii provenite din cumpărarea de la fostul deputat Cristian Rizea a unui imobil situat în București. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 18 Martie 2016
Stire din Politică-Administrație : Fostul premier Victor Ponta, audiat
Marţi, 22 Decembrie 2015
Stire din Eveniment : Zi cu emoții pentru Dan Șova
Pagina a fost generata in 0.5445 secunde