Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe:

"Pregătim o ordonanță care va reda sportului banii din accize pe alcool și tutun"

170

Articole recomandate

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, le-a transmis, ieri, la sediul COSR, reprezentanților federațiilor sportive că există o posibilitate foarte mare ca Guvernul să adopte o ordonanță prin care să fie înlăturată nedreptatea făcută sportului prin OUG 114 și să redea acestui domeniu o parte din banii proveniți din accizele pe alcool și tutun. 


"Există o nedreptate care s-a făcut în ceea ce privește resursa financiară acordată sportului românesc și anume ordonanța 114. Am avut discuții în ultimele două zile, atât cu președintele țării, cât și cu premierul, în ceea ce privește modul în care putem repara acest lucru. Foarte probabil, premierul chiar a transmis public acest lucru ieri, modalitatea prin care s-au amputat anumite venituri prin OUG 114 va fi rezolvată printr-o altă ordonanță care va reda sportului parte din banii din zona accizelor pe alcool și tutun. La anul, cred că este un bun prilej să susținem chiar venituri din zona loteriei sau pariurilor sportive", a declarat Stroe la întâlnirea cu reprezentanții federațiilor sportive referitoare la metodologia privind finanțarea acestora de către MTS, în anul 2020. 


Ministrul a precizat că își dorește ca în primele zile ale anului viitor să fie deja semnate contractele de finanțare între federații și MTS. 


"2020 va fi și un an al evaluării, avem o competiție majoră la care există un obiectiv asumat, pentru care mă zbat, și sunt ferm convins că vom obține resursele necesare pentru a asigura premiere performanței pe care ați asumat-o. Consider însă că trebuie dublată în mod obligatoriu și de investiție în sportul de masă, chiar dacă dumneavoastră nu aveți responsabilități în zona asta. Medaliile, din păcate, încetează să apară atunci când zona aceasta are de suferit. Bugetul pe anul viitor avem speranțe că va fi aprobat prin Legea Bugetului de Stat până pe 31 decembrie, astfel încât să existe finanțare încă din primele zile ale anului viitor pentru a asigura suportul financiar cu prioritate celor care desfășoară competiții sportive de calificare la Jocurile Olimpice sau pregătirii sportivilor deja calificați. 


În momentul de față, lucrăm la un act normativ care să poată să asigure și transferul veniturilor proprii ale COSR în 2020, tocmai pentru a asigura finanțare și de la COSR. V-aș ruga ca până pe 15 decembrie să fiți gata cu cererile de finanțare și în primele zile ale anului 2020 să semnăm și contractele. O să avem buget, ar fi păcat să fim noi cei care ne împiedicăm și să nu avem pe 5-10 ianuarie contractele deja semnate", a spus Stroe, citat de Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3898 secunde