"Pistolarii" de la bob! Țintesc podiumul olimpic

461

Articole de la același autor

După foarte mulți ani, bobul românesc a revenit în elita mondială, toate meritele aparținând unei întregi familii de oameni care iubesc sporturile de iarnă, motivați să se autodepășească de fiecare dată. 




Pentru sportivii pregătiți la CSSI Mamaia/CSO Sinaia de profesorul Paul Neagu, ultimele șase luni au fost cele mai grele, cu pregătiri dure, intense, dar și cele mai frumoase, recompensate cu medalii europene sau mondiale. 




În luna ianuarie, la Cupa Europei de la Winterberg (Germania), echipajul format din Andreea Grecu și Erika Halai a obținut medalia de bronz, iar o lună mai târziu, la Konigssee (Germania), au avut loc Campionatele Mondiale de bob și skeleton. Pentru prima dată în istoria sporturilor de iarnă, o echipă alcătuită din sportivi reprezentând mai multe țări a reușit să cucerească o medalie, de bronz, în această selecționată regă-sindu-se și sportivele de la CSSI Mamaia/CSO Sinaia, Maria Constantin și Andreea Grecu. Sunt doar două dintre cele mai impresionante performanțe ale acestora. 




Week-end-ul trecut, la poligonul de tir sportiv și agrement Zip Escort, Maria Constantin, Florentina Marincu, alături de antrenorul Paul Neagu și masorul Georgian Iusco, și-au ascuțit simțurile în încercarea de a îmblânzi armele de foc. Cu răbdare și tact, au punctat serios la capitolul concentrare, reușind să "ciuruie" de la o distanță considerabilă fiecare țintă în parte. 




"Îl putem considera un antrenament extrem de benefic pentru noi, chiar dacă suntem într-o vacanță competițională. Lipsa concentrării poate fi decisivă, atât pe pistă, cât și cu arma în mână. Așa că trebuie să fim pregătiți din toate punctele de vedere", a declarat profesorul Paul Neagu. 




S-a alăturat echipei de bob și Florentina Marincu, fostă campioană mondială de juniori la lungime și triplusalt, cea care, din motive personale, a fost obligată să pună pe planul secund sportul de performanță. 


"Ne bucurăm că a revenit și Florentina alături de noi, este o sportivă care ne-ar putea ajuta foarte mult. Din păcate, la această acțiune nu au putut fi prezente Andreea Grecu, prezentă la un concurs de atletism, Olivia Vild este acasă, la Budapesta, pentru a rezolva ultimele detalii privind obținerea cetățeniei române, iar Erika Halai revine luni (n.r. - ieri) la lot", a explicat Paul Neagu. 


Următoarea competiție internațională va avea loc în luna iunie, în Germania, acolo unde se va desfășura Campionatul Mondial de starturi și unde sportivii români au obiective îndrăznețe. 




"În Germania, vor fi două manșe, pe 50 metri: două pe rotile și două pe gheață. Obiectivul principal este să ne îmbunătățim timpul de start cu o zecime. Dacă vom reuși acest lucru, următorul pas este țintirea unei medalii la Jocurile Olimpice. Cred foarte mult în calitățile sportivilor mei", a încheiat profesorul Paul Neagu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8842 secunde