Piloții Ferrari, retrogradați 10 locuri pe grila de start a Marelui Premiu al SUA

104
Piloții Ferrari, retrogradați 10 locuri pe grila de start a Marelui Premiu al SUA - formula1carsferrari26-1445585584.jpg

Articole recomandate

Germanul Sebastian Vettel și finlandezul Kimi Raikkonen, cei doi piloți ai echipei Ferrari, vor fi retrogradați 10 locuri pe grila de start a Marelui Premiu de Formula 1 al Statelor Unite, programat duminică la Austin (Texas), după ce motoarele monoposturilor lor au fost schimbate.


Oficialii cursei au luat această decizie după ce atât Vettel cât și Raikkonen și-au epuizat cota de patru schimbări de motor la care aveau dreptul pe parcursul acestui sezon.

Grație acestei modificări de propulsor, scuderia italiană speră să rivalizeze ca putere și viteză cu rivala sa Mercedes, aflată pe prima poziție atât în clasamentul constructorilor cât și în cel al piloților, prin britanicul Lewis Hamilton.

O alegere riscantă, menită să-i ofere mai multe șanse lui Sebastian Vettel, ocupantul locului secund în ierarhia mondială, în lupta cu Hamilton pentru titlul de campion al lumii, diferența dintre cei doi fiind de 100 de puncte, înaintea ultimelor patru curse ale sezonului.

"Dacă priviți doar această cursă, nu este o veste bună. Însă trebuie să priviți proiectul în ansamblul său, pe întregul sezon. Iar planul a fost mereu acela de a avea un motor nou pentru finele anului", a declarat Vettel, citat de AFP.

"Nu a fost un mare secret și nicio surpriză pentru noi. Specialiștii noștri în motoare au depus o muncă enormă, așa încă nu văd niciun inconvenient. Mai mult decât orice, este foarte pozitiv", a asigurat germanul, care are în palmares patru titluri de campion mondial, cucerite cu Red Bull între 2010 și 2013, scrie Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.517 secunde