Pilot de bob! Andreea Grecu, la prima Cupă Mondială din carieră

792

Articole de la același autor

Andreea Grecu este deja un nume cunoscut în sportul constănțean. A alergat, în calitate de atletă a CS Farul, la numeroase competiții naționale și internaționale, iar în ultimii ani, a practicat, în paralel, bobul, progresând foarte mult. Iar "momentul Lake Placid", din week-end, nu-l va uita toată viața. 


Cele mai valoroase echipaje de bob din lume și-au dat întâlnire, week-end-ul trecut, pe circuitul de la Lake Placid (SUA), gazdă al uneia dintre etapele Cupei Mondiale. În proba feminină de dublu, România a aliniat la start două echipaje, consemnând totodată o premieră. 


Așadar, tânăra sportivă Andreea Grecu și-a făcut debutul ca pilot într-o etapă de Cupă Mondială, având-o drept coechipieră pe Erika Halai. Într-o companie selectă, dominată de reprezentantele Statelor Unite ale Americii și Canadei - care, de altfel, au și acaparat primele cinci poziții -, fetele antrenate de către profesorul constănțean Paul Neagu s-au clasat pe locul 11, timpul total fiind 1:55.36. 


Celălalt echipaj tricolor, format din Maria Constantin și Olivia Vild, a terminat reuniunea pe poziția a 13-a (1:55.63). 


"Trebuie să recunosc că am avut emoții foarte mari, în special pentru Andreea, care s-a aflat la prima Cupă Mondială în calitate de pilot, pe una dintre cele mai tari pârtii din lume. A fost o experiență extraordinară, din care fetele au avut foarte mult de învățat", a declarat, pentru "Cuget Liber", profesorul Paul Neagu. 


Curaj sau nebunie? 


În Complexul Olimpic al sporturilor de iarnă din Lake Placid, fetele de la CSSI Mamaia/CSO Sinaia au mai fost protagonistele unui episod inedit. Astfel, cei doi piloți ai României, Maria Constantin și Andreea Grecu, au făcut o coborâre în bobul de 4, alături de antrenorul Bryan Berghorn și de Erik Andrew Baker. 


"Curaj sau nebunie?", a scris profesorul Neagu pe contul său de Facebook, în timp ce Maria Constantin i-a mulțumit tehnicianului american pentru că le-a condus în siguranță până la linia de sosire, arătându-le, totodată, cele mai bune linii și viraje. 


"M-am simțit minunat, alături de Maria, Andreea și Erik, să conduc din nou bobul de 4. A fost modul ideal de a încheia o săptămână perfectă, alături de acești oameni buni. Le doresc prietenilor mei români o călătorie în siguranță înapoi în Europa", a transmis Bryan Berghorn. 


Medalii la Innsbruck 


Tot în week-end, dar ceva "mai aproape" de casă, la Innsbruck (Austria), au avut loc Campionatele Naționale de bob, iar sportivii de la CSSI Mamaia s-au numărat, din nou, printre laureați. 


În proba masculină de dublu, echipajul alcătuit din Valeriu Iubu și Alexandru Codreanu a cucerit medalia de argint la juniori și pe cea de bronz la tineret. În vi-trina de trofee a grupării de pe litoral a mai poposit, de asemenea, o altă medalie de bronz, adjudecată de Ștefania Popescu, în proba de skeleton - juniori. 


"Felicitări băieților care au devenit vicecampionii României. În ceea ce ne privește, am pornit spre Europa. Fetele vor avea parte doar de o zi de antrenament, pentru că, de marți, la Innsbruck, se desfășoară Campionatul Național feminin de bob", a mai spus profesorul Paul Neagu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1912 secunde