Liga Naţională de baschet feminin

Phoenix CSU Simona Halep, nicio şansă în faţa campioanei

181
Phoenix CSU Simona Halep, nicio şansă în faţa campioanei - phoenix-1608482688.jpg

Articole de la același autor

Baschetbalistele de la Phoenix CSU Simona Halep Constanța nu au avut nici cea mai mică şansă în partida cu ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, contând pentru etapa a opta a Ligii Naționale, disputată sâmbătă, 19 decembrie, în Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe.

Echipa constănţeană, antrenată de Carmin Popa, a fost surclasată de campioana en-titre a României, scor 43-99, în două dintre cele patru sferturi nereuşind să pună pe tabelă nici măcar 10 puncte.



Până la pauza principală, ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe a controlat autoritar jocul, 25-9 şi 25-14, s-a desprins în sfertul trei, 31-6, abia ultimul sfert fiind mai echilibrat, 18-14.


De la Phoenix CSU Simona Halep Constanța, s-au remarcat americanca Nikia McDonald (10 puncte, nouă recuperări) şi Andreea Beldian (trei asisst-uri), iar de la adversare, principalele marcatoare au fost Jovana Pasic (16 p), Nicolett Orban (12 p) şi Marie Ruzickova (15 p).


„După o înfrângere suferită în fața celei mai bune echipe din România, vorbele sunt de prisos. Așa cum am spus încă dinaintea partidei, am jucat contra campioanei doar cu gândul la a face progrese și mai puțin la scorul cu care se va încheia meciul.
Trecând peste scorul final, pe care nu îl putem însă ignora, unul dintre plusurile cu care rămânem după această înfrângere este atitudinea arătată de jucătoarele noastre pe durata partidei”, a declarat preşedintele CS Phoenix, Cristian Mănăstireanu.

Într-o altă partidă, CS Municipal Satu Mare şi-a continuat la rându-i parcursul perfect în acest sezon, concretizat prin a şaptea victorie consecutivă. Sâmbătă, sătmărencele au trecut la pas, scor 86-59, de CSTBv CSU Olimpia Braşov şi se menţin în lupta pentru titlu.



Iată şi alte rezultate ale rundei: FCC Baschet Arad - CS Rapid Bucureşti 93-51, CS Municipal Târgovişte - CSU Rookies Oradea 89-47, CS Municipal Alexandria - ACS KSE Târgu Secuiesc 52-62, CS Agronomia Bucureşti - CS Universitatea Cluj-Napoca 47-71.


Retragerea unei mari jucătoare



Annemarie Părău, una dintre cele mai valoroase baschetbaliste din ultimii ani, şi-a anunţat retragerea din naţionala României.
„Niciodată în asemenea momente nu e uşor să-ţi găseşti cuvintele. După ce în decembrie 2016 am considerat iniţial atunci că este cazul să mă retrag din naţională ca urmare a necalificării la Eurobasket 2017, ulterior n-am putut să nu cedez insistenţelor colegelor mele şi a celor din staff-ul tehnic să-mi pun serviciile în sprijinul naţionalei pentru încă o campanie de calificare. În cele din urmă, acea «încă o campanie» au fost în realitate două, iar în ceea ce priveşte Eurobasket 2021 în acest moment, din păcate, mai avem doar şanse teoretice la o calificare; dintr-un punct de vedere practic, spunând lucrurilor pe nume, acestea probabil că tind înspre zero.



Cred însă că a venit momentul, după ce am dat totul echipei naţionale, să îmi anunţ retragerea, de această dată definitiv. Motivele avute în 2016 au dobândit cu atât mai multă forţă acum. E timpul să mă dedic familiei şi echipei de club la care mă aflu de şapte sezoane”, a transmis Annemarie Părău, care va împlini peste puţin timp vârsta de 37 de ani.


Annemarie Părău joacă din 2014 la ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, după ce anterior a mai evoluat la Belfius Namur (Belgia), Reims (Franţa), Elitzur Ramla (Israel), CSM Târgovişte, CSM Satu Mare şi CSU Alba Iulia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.544 secunde