Liga Naţională de baschet feminin

Phoenix CSU Simona Halep, evoluţie curajoasă în faţa Universităţii Cluj

146
Phoenix CSU Simona Halep, evoluţie curajoasă în faţa Universităţii Cluj - phoenix2-1613319683.jpg

Articole de la același autor

După trei săptămâni de pauză, în care a efectuat transferuri importante, echipa feminină de baschet Phoenix CSU Simona Halep a revenit pe teren. Din păcate, la primul meci în care a fost condusă de antrenorul Miroslav Popov, disputat la Arad şi contând pentru etapa a 11-a a Ligii Naţionale, formaţia constănţeană a fost învinsă de Universitatea Cluj, scor 55-68, la capătul unui joc de mare luptă.

După două sferturi extrem de echilibrate, adjudecate „la mustaţă” de ardelence (15-14 şi 18-16), a urcat un sfert trei în care constănţencele au căzut fizic, iar adversarele nu au aşteptat invitaţie specială pentru a puncta decisiv: 19-7.

Sfertul patru a fost controlat de trupa lui Popov, dar nu atât de autoritar pentru a putea întoarce soarta jocului. A fost 18-16 pentru Constanţa, care a avut în americanca Tia Inez Wooten cea mai eficientă jucătoare, cu 12 puncte marcate şi 11 recuperări reuşite.

„Primul meci din noua eră a Phoenix CSU Simona Halep ne-a arătat numeroase schimbări în bine. În ciuda faptului că rezultatul final ne-a adus o înfrângere, felul în care au jucat fetele noastre în noua formulă ne dă speranțe că e doar o chestiune de timp până la sudarea relațiilor de joc și prima victorie”, a declarat preşedintele CS Phoenix, Cristian Mănăstireanu.

XXX

După Anna Kelly și Tia Wooten, Phoenix CSU Simona Halep s-a întărit şi cu Shereen Sutherland, o jucătoare în vârstă de 26 de ani, originară din Statele Unite ale Americii, care evoluează pe poziția a patra (power forward).

Absolventă în urmă cu trei ani a Colegiului Irvine Riverside din California, Sutherland a evoluat pentru echipa de baschet feminin a acestuia, terminând ultimul an cu o medie de 11,7 puncte per meci și 6,6 recuperări, bifând prezențe în toate cele 31 de partide din sezonul 2016-2017.

Începând cu luna septembrie a anului 2017, ea a devenit jucător profesionist și a semnat primul contract cu Helios Basket Valais, din Elveția. În următorii doi ani, până în aprilie 2020, a mai trecut pe la Uppsala Basket (Suedia) și IFS Basket (Franța).

„Îi urăm mult succes în noua sa aventură și să sperăm să ne bucurăm împreună de cât mai multe succese în tricoul Phoenix CSU Simona Halep”, a transmis conducerea clubului constănţean. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5479 secunde