Liga Naţională de baschet feminin

Phoenix CSU Simona Halep, blocată de virusul Covid-19 în lupta pentru semifinale

101
Phoenix CSU Simona Halep, blocată de virusul Covid-19 în lupta pentru semifinale - phoenix2-1618324734.jpg

Articole de la același autor

Ultima fază a Ligii Naţionale de baschet feminin a debutat fără Phoenix CSU Simona Halep, echipa constănţeană având în lot trei jucătoare cu rezultate pozitive la testele pentru depistarea infecţiei cu virusul Covid-19.

Ierarhia la finalul sezonului regulat a fost următoarea: 1. Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, 2. CS Municipal Satu Mare, 3. FCC Baschet UAV Arad, 4. CSTBv CSU Olimpia Braşov, 5. CS Municipal Târgovişte, 6. CS Phoenix CSU Simona Halep Constanţa, 7. Universitatea Cluj-Napoca, 8. Agronomia Bucureşti, 9. KSE Târgu Secuiesc, 10. Rapid Bucureşti, 11. CS Municipal Alexandria, 12. CSU Rookies Oradea.

Primele opt formaţii au acces în play-off, iar ultimele patru, în play-out.

Iată rezultatele înregistrate în primele dueluri: play-off: Sepsi SIC Sfântu Gheorghe - Agronomia Bucureşti 88-56, CS Municipal Satu Mare - Universitatea Cluj-Napoca 94-44, CSTBv CSU Olimpia Braşov - CS Municipal Târgovişte; play-out: KSE Târgu Secuiesc - CSU Rookies Oradea 124-37, Rapid Bucureşti - CS Municipal Alexandria 70-62.

Întâlnirile se joacă după sistemul „cel mai bun din trei meciuri”, cu primele două jocuri disputate pe terenul echipei mai bine clasate la finalul sezonului regulat. În caz de egalitate după primele două meciuri, partida decisivă se va juca pe terenul formaţiei mai slab clasate la finalul sezonului regulat.

FCC Baschet UAV Arad, prima semifinalistă

Din păcate, echipa Phoenix CSU Simona Halep a primit trei rezultate pozitive la testele pentru depistarea infecţiei cu virusul Covid-19, necesare înainte de deplasarea la Arad şi a comunicat federaţiei că nu poate prezenta şapte jucătoare valide pentru seria cu FCC Baschet UAV. În aceste condiţii, echipa din vestul ţării a fost declarată câştigătoarea seriei prin forfait tehnic, calificându-se în semifinale, în vreme ce Phoenix CSU Simona Halep va juca pentru locurile 5-8, în cazul în care nu se va confrunta cu alte probleme sanitare.

„Pentru a doua oară în acest sezon, pandemia de coronavirus ne afectează evoluția în Liga Națională. De această dată, din păcate pentru noi, într-un mod iremediabil, luându-ne șansa de a lupta pentru calificarea în semifinalele campionatului. La ultima testare Covid-19 de dinaintea dublei cu FCC Baschet UAV Arad, din faza sferturilor de finală, câteva rezultate au ieșit pozitive, astfel că formația noastră nu a mai putut face deplasarea în Ardeal. Cele două partide pe care ar fi trebuit să le disputăm în Sala Polivalentă din Arad au fost anulate, iar federația a decis ca victoriile să revină formației gazdă la «masa verde».

Fără a părea lipsiți de respect față de adversarele noastre, a căror valoare este una incontestabilă, ne-am fi dorit să ne jucăm șansa până la capăt”, au transmis reprezentanţii clubului constănţean. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5977 secunde