€ 4.7576
£ 5.4657
$ 4.1938

Mai multe ştiri online:

Peste 400 de elevi, la a treia ediție a Constanța Streetplay 3x3 Schools Battle

Ştire online publicată Vineri, 12 Octombrie 2018. Autor: Sorin MIHALACHE
A treia ediție a Constanța Streetplay 3x3 Schools Battle va debuta, în acest week-end, la Liceul Teoretic „Ovidius”. Școlile și liceele din Constanța se vor duela pe parcursul a șapte etape, urmând ca cele mai bune echipe la fiecare categorie să participe la marea finală care va fi găzduită la începutul lunii decembrie de City Park Mall.

Peste 400 de elevi de gimnaziu și liceu sunt angrenați în această competiție, realizată cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Constanța și care este inclusă în calendarul Federației Internaționale de Baschet 3x3.

Toți jucătorii vor acumula puncte în clasamentul mondial FIBA 3x3 și vor puncta de asemenea și pentru România în clasamentul pe națiuni, care este unul dintre criteriile principale de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, acolo unde baschetul 3x3 va fi prezent în premieră.

„Este un record de participare

într-o competiție de baschet rezervată școlilor și liceelor, cu siguranță la nivelul municipiului Constanța și cred că și la nivel național. Continuăm astfel tradiția competițiilor de baschet 3x3, după numeroasele turnee Constanța Streetplay din ultimii ani și după turneul de calificare pentru Campionatul European pe care l-am găzduit în această vară, unul dintre cele mai importante evenimente de baschet 3x3 din România în 2018”, a declarat președintele Asociației Județene de Baschet Constanța, Andrei Talpeș, organizatorul competiției.

Peste 50 de școli și licee din municipiul Constanța își vor trimite reprezentantele la una sau mai multe dintre cele patru categorii: gimnaziu masculin, gimnaziu feminin, liceul masculin, liceu feminin.

„Vrem să implicăm cât mai mulți elevi să facă sport, să facă mișcare și să își petreacă o parte din timpul liber alături de prieteni într-un mod sănătos și activ. De asemenea, vrem să contribuim, prin punctele acumulate de participanți, la poziția României în clasamentul FIBA 3x3 pe națiuni, care contează pentru calificarea la Jocurile Olimpice”, a mai spus Andrei Talpeș.

v v v

Baschetul 3x3 este unul dintre cele mai populare sporturi urbane de echipă, în special în rândul tinerilor, iar competițiile organizate în ultimii ani în Constanța au atras mii de participanți la toate categoriile de vârstă.

Constanța Streetplay3x3 Schools Battle este un proiect organizat de Asociația Județeană de Baschet, finanțat de Primăria Municipiului Constanța, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța și Sport Arena Streetball.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8337 secunde