Pentru prima dată în ultimii șase ani, un român câștigă un turneu de Mare Șlem!

229
Pentru prima dată în ultimii șase ani, un român câștigă un turneu de Mare Șlem! - ddd-1580473098.jpg

Articole recomandate

Tânărul tenisman român Nicholas David Ionel și austriacul Leandro Riedi au câștigat titlul în proba de dublu a juniorilor la turneul Australian Open, primul de Mare Șlem al anului, vineri, la Melbourne, după ce au învins în finală cuplul Mikolaj Lorens (Polonia)/Karlis Ozolins (Letonia) cu 6-7 (8-10), 7-5, 10-4, relatază Agerpres. Ionel (17 ani) și Riedi (18 ani), capi de serie numărul 5, au obținut victoria în fața favoriților numărul 6 după o oră și 28 de minute.

Învingătorii au avut 5 ași și 4 duble greșeli, iar Lorens și Ozolins au reușit 7 ași și au făcut 5 duble greșeli. Perechea Lorens/Ozolins a avut procentaje mai bune la ambele servicii, dar a fructificat doar una din cele 9 mingi de break, spre deosebire de procentajul mai mare ale perechii Ionel/Riedi, 2/4 (50%). Lorens și Ozolins au avut mai multe puncte la total, 81-79, dar victoria a aparținut perechii Nicholas David Ionel/Leandro Riedi.

Nicholas David Ionel venea după o semifinală de dublu la US Open, anul trecut, alături de polonezul Wojciech Marek. Anul trecut un alt junior român, Filip Cristian Jianu, a atins semifinalele probei de dublu la Antipozi, alături de spaniolul Nicolas Alvarez Varona.

Ultimul titlu de Mare Șlem al României la juniori a fost obținut la dublu de Ioana Ducu și Ioana Loredana Roșca, în 2014, la Roland Garros, după o finală cu CiCi Bellis (SUA)/Marketa Vondrousova (Cehia).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.959 secunde