Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului

Pavel, în pericol de a fi "pensionat" de Murray

233

Articole de la același autor

Viață grea pentru tenismanul constănțean Andrei Pavel, care, în runda inaugurală a Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului 2009, îl va întâlni pe Andy Murray, cap de serie nr. 4, unul dintre cei mai în formă jucători ai momentului, pe lista victimelor recente ale scoțianului numărându-se vedetele Rafael Nadal și Roger Federer.
Pavel participă pentru a 11-a oară la competiția de la Melbourne, cele mai bune performanțe fiind calificările în optimile probei de simplu (în 1999 și 2004) și în sferturi la dublu (în 2005). La 35 de ani, vârstă pe care o va împlini pe 27 ianuarie, "Cneazul" se numără printre "boșorogii" turneului, prezența pe tabloul principal fiind răsplătită cu 10 puncte ATP și 19.400 de dolari (din totalul celor 10 milioane puse la bătaie la secțiunea masculină).
La final de carieră, marele cadou pe care și l-ar dori Andrei Pavel ar fi să-și serbeze ziua de naștere în Australia, dar șansele de a trece de Murray sunt, totuși, pur teoretice, mai ales că vine după o absență de pe teren de aproape un an.
Alături de Pavel, România mai are un reprezentant în concursul masculin: Victor Hănescu, adversarul "Uriașului" din turul întâi fiind cehul Jan Hernych. Din păcate, Victor Crivoi și Victor Ioniță au fost eliminați încă din primul tur al sesiunii de calificări.
Marii favoriți la cununa cu lauri ai turneului de la Melbourne sunt R. Nadal (Spania, nr. 1), R. Federer (Elveția, nr. 2) și Novak Djokovic (Serbia, nr. 3).
La feminin, Monica Niculescu, Edina Gallovits și Sorana Cârstea sunt direct acceptate pe tablou, în timp ce Ioana Olaru n-a trecut de turul secund al calificărilor.
Partidele de pe tabloul principal se vor juca începând de luni, 19 ianuarie. Finala este programată pentru data de 1 februarie, pe suprafață rapidă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8759 secunde